Čak ni jemci poput Denzela Vošingtona i Vudija Harelsona nisu mogli da ubede stroge sudije da Vesli Snajps nije zaslužio maksimalnu kaznu za izbegavanje plaćanja poreza. Zvezda filmskog serijala o Blejdu osuđena je da iza rešetaka provede čak tri godine.

Federalni apelacioni sud u Atlanti potvrdio je presudu na tri godine zatvora američkom glumcu Vesliju Snajpsu zbog utaje poreza, objavio je Holivud riporter (Hollywood Reporter).

Advokatski tim branilaca smatra da je presuda „nerazumna“ jer je u pitanju maksimalna kazna za izbegavanje plađanja popreza.

Snajpsa je 24. aprila 2008. godine porota osudila na tri godine zatvora zbog namernog propusta da plati porez na dohodak.

Na osnovu podataka koje je Poreska uprava dostavila sudu Snajps na ime poreza na neprijavljen prihod tokom 1999, 2000. i 2001. godine od 13,8 miliona dolara duguje 2,8 miliona dolara.

Iako je odbrana pozvala sudiju i poritu da budu blagi pri donošenju presude, tužioci su zahtevali da Snajps bude primer upravo zbog toga što je poznata ličnost.

Nakon žalbi i ponovljenog procesa, zvezdi filmskog serijala „Blejd“ sud je potvrdio kaznu pa će se 47-godišnji glumac verovatno uskoro naći iza rešetaka.

Od velike pomoći nisu bila ni svedočenja holivudskih glumaca Denzela Vošingtona i Vudija Harelsona koji su pozitivno govorili o karakteru kolege.

Proslavljeni glumac od dvanaeste godine trenira borilačke veštine i nosilac je crnog pojasa u Šotokan karateu, a kao student bavio se i kapoerom, različitim stilovima kung fua i brazilske džijudžice.

Krajem devedesetih godina sa bratom je osnovao firmu za pružanje telohraniteljskih usluga poznatima.

Snajps, junak akcionih filmova, igrao je u ostvarenjima „Sam protiv svih: izdaja“, „Ubistveni ugovor“, „Posrednik“, „Mračna igra“, „Nezaustavljiv“, „Strela“, „7 sekundi“, „Cik cak“ i mnogih drugih.

Ostavi poruku