Чак ни јемци попут Дензела Вошингтона и Вудија Харелсона нису могли да убеде строге судије да Весли Снајпс није заслужио максималну казну за избегавање плаћања пореза. Звезда филмског серијала о Блејду осуђена је да иза решетака проведе чак три године.

Федерални апелациони суд у Атланти потврдио је пресуду на три године затвора америчком глумцу Веслију Снајпсу због утаје пореза, објавио је Холивуд рипортер (Hollywood Reporter).

Адвокатски тим бранилаца сматра да је пресуда „неразумна“ јер је у питању максимална казна за избегавање плађања попреза.

Снајпса је 24. априла 2008. године порота осудила на три године затвора због намерног пропуста да плати порез на доходак.

На основу података које је Пореска управа доставила суду Снајпс на име пореза на непријављен приход током 1999, 2000. и 2001. године од 13,8 милиона долара дугује 2,8 милиона долара.

Иако је одбрана позвала судију и пориту да буду благи при доношењу пресуде, тужиоци су захтевали да Снајпс буде пример управо због тога што је позната личност.

Након жалби и поновљеног процеса, звезди филмског серијала „Блејд“ суд је потврдио казну па ће се 47-годишњи глумац вероватно ускоро наћи иза решетака.

Од велике помоћи нису била ни сведочења холивудских глумаца Дензела Вошингтона и Вудија Харелсона који су позитивно говорили о карактеру колеге.

Прослављени глумац од дванаесте године тренира борилачке вештине и носилац је црног појаса у Шотокан каратеу, а као студент бавио се и капоером, различитим стиловима кунг фуа и бразилске џијуџице.

Крајем деведесетих година са братом је основао фирму за пружање телохранитељских услуга познатима.

Снајпс, јунак акционих филмова, играо је у остварењима „Сам против свих: издаја“, „Убиствени уговор“, „Посредник“, „Мрачна игра“, „Незаустављив“, „Стрела“, „7 секунди“, „Цик цак“ и многих других.

Ostavi poruku