Педесеттрогодишњи Златко С., мјештанин насеља Јања, код Бијељине, постао је жртва телефонске преваре која га је коштала 3.200 марака и то због понуђене телефонске љубави и уговореног љубавног састанка који је са женском особом требало да буде организован у Приједору.

Лаковјерни човјек у протеклих мјесец дана путем телефона успоставио љубавну везу са извјесном Јеленом Тодоровић, наводно Приједорчанком, која му је преко жице обећала љубав и познанство, а након телефонских контаката уговорила је и састанак у Приједору.

Умјесто ње, на састанак са Златком С., који је због љубави преко жице јуче у Приједор дошао из Бијељине, појавила се Јеленина пријатељица, која се представила као Весна, а која је од Златка С. тражила 3.200 марака, колико је, наводно, њеној другарици требало за капару, јер је намјеравала да купи кућу у Приједору. „Да све буде занимљивије, Весна је лаковјерном Златку понудила и састанак код адвоката, чија се канцеларија, како му је рекла, налази код приједорске жељезничке станице, гдје је, наводно, требало да се појави и њена пријатељица, како би њих двоје потписали и овјерили уговор о позајмици која је Златку С. требало убрзо да буде враћена.

Човјек је новац дао, а потом отишао до жељезничке станице. На мјесту дуго очекиваног састанка и сусрета са својом љубави преко телефона није било ни Јелене ни Весне, а ни адвоката.

Цијели случај преварени мјештанин Јање јуче је пријавио полицији у Приједору, која је покренула истрагу у овом случају понуђене, а потом и плаћене љубави преко жице.

Према незваничним информацијама, Златко С. није једини који је у посљедње вријеме постао жртва телефонске преваре и љубавног контакта путем жице. Сличан случај забиљежен је и у Бањалуци, жртва телефонске преваре постао је и један Бањалучанин. Он је, наводно, за телефонски контакт са женском особом, такође из Приједора, остао „кратак“ за више хиљада марака. Незванично се сазнаје да полиција интензивно истражује и могућу повезаност случајева телефонске преваре на релацији Бијељина – Бањалука – Приједор, али, према изворима блиским истрази, и других градова у Републици Српској.

Ко су заиста женске особе које су превариле своје жртве, а које су очито ординирале у Приједору, полиција у овом граду истражује, као и контакте који су забиљежени на мобилним телефонима жртава и превараната. Из ЦЈБ Бањалука данас су новинарима прослијеђене само штуре информације по којима је предмет истраге број мобилног телефона на који је наивни Бијељинац Златко С. контактирао са извјесном Јеленом Тодоровић, а који је, према сазнањима из полиције, јуче већ био ван употребе.

Полиција сумња да је ријеч о истим женским особама које су на овај начин превариле лаковјерне мушкарце и очито добро организованој криминалној групи преварантица у којој се налази највјероватније више особа.

Ostavi poruku