Pedesettrogodišnji Zlatko S., mještanin naselja Janja, kod Bijeljine, postao je žrtva telefonske prevare koja ga je koštala 3.200 maraka i to zbog ponuđene telefonske ljubavi i ugovorenog ljubavnog sastanka koji je sa ženskom osobom trebalo da bude organizovan u Prijedoru.

Lakovjerni čovjek u proteklih mjesec dana putem telefona uspostavio ljubavnu vezu sa izvjesnom Jelenom Todorović, navodno Prijedorčankom, koja mu je preko žice obećala ljubav i poznanstvo, a nakon telefonskih kontakata ugovorila je i sastanak u Prijedoru.

Umjesto nje, na sastanak sa Zlatkom S., koji je zbog ljubavi preko žice juče u Prijedor došao iz Bijeljine, pojavila se Jelenina prijateljica, koja se predstavila kao Vesna, a koja je od Zlatka S. tražila 3.200 maraka, koliko je, navodno, njenoj drugarici trebalo za kaparu, jer je namjeravala da kupi kuću u Prijedoru. „Da sve bude zanimljivije, Vesna je lakovjernom Zlatku ponudila i sastanak kod advokata, čija se kancelarija, kako mu je rekla, nalazi kod prijedorske željezničke stanice, gdje je, navodno, trebalo da se pojavi i njena prijateljica, kako bi njih dvoje potpisali i ovjerili ugovor o pozajmici koja je Zlatku S. trebalo ubrzo da bude vraćena.

Čovjek je novac dao, a potom otišao do željezničke stanice. Na mjestu dugo očekivanog sastanka i susreta sa svojom ljubavi preko telefona nije bilo ni Jelene ni Vesne, a ni advokata.

Cijeli slučaj prevareni mještanin Janje juče je prijavio policiji u Prijedoru, koja je pokrenula istragu u ovom slučaju ponuđene, a potom i plaćene ljubavi preko žice.

Prema nezvaničnim informacijama, Zlatko S. nije jedini koji je u posljednje vrijeme postao žrtva telefonske prevare i ljubavnog kontakta putem žice. Sličan slučaj zabilježen je i u Banjaluci, žrtva telefonske prevare postao je i jedan Banjalučanin. On je, navodno, za telefonski kontakt sa ženskom osobom, takođe iz Prijedora, ostao „kratak“ za više hiljada maraka. Nezvanično se saznaje da policija intenzivno istražuje i moguću povezanost slučajeva telefonske prevare na relaciji Bijeljina – Banjaluka – Prijedor, ali, prema izvorima bliskim istrazi, i drugih gradova u Republici Srpskoj.

Ko su zaista ženske osobe koje su prevarile svoje žrtve, a koje su očito ordinirale u Prijedoru, policija u ovom gradu istražuje, kao i kontakte koji su zabilježeni na mobilnim telefonima žrtava i prevaranata. Iz CJB Banjaluka danas su novinarima proslijeđene samo šture informacije po kojima je predmet istrage broj mobilnog telefona na koji je naivni Bijeljinac Zlatko S. kontaktirao sa izvjesnom Jelenom Todorović, a koji je, prema saznanjima iz policije, juče već bio van upotrebe.

Policija sumnja da je riječ o istim ženskim osobama koje su na ovaj način prevarile lakovjerne muškarce i očito dobro organizovanoj kriminalnoj grupi prevarantica u kojoj se nalazi najvjerovatnije više osoba.

Ostavi poruku