SHARE

Епископ хвостански Атанасије служио је данас у Саборној цркви у Београду парастос команданту Југословенске краљевске војске у отаџбини током Другог свјетског рата Драгољубу Дражи Михаиловићу поводом годишњице његовог убиства.

Парастосу је присуствовао Михаиловићев унук Војислав и чланови Равногорског покрета који су носили мајице са ликом Михаиловића и заставе покрета.

Војислав Михаиловић рекао је да многи име његовог деде и “свету борбу војске из Другог свјетског рата употребљавају и политички злоупотребљавају за неке своје дневне потребе”.

Он је навео да се слика у јавности о улози његовог деде у Другом свјетском рату још није промијенила и да се не може очекивати да ће се промијенити, као и да ће бити пронађен гроб гдје су сахрањени остаци Драже Михаиловића.

“Из помена треба да се извуче једно сећање и поука, а то је да славимо праве вредности, српску традицију и часне људе какав је био мој деда”, рекао је Војислав Михаиловић.

Из Српског либералног савјета саопштено је да је данас на Ади циганлији, на мјесту за које се препоставља да је ту укопан и стрељан Михаиловић, положен вијенац и служен парастос, док је у Вазнесењској цркви у Београду одржан помен.

Српски покрет обнове обиљежио је годишњицу страдања Михаиловића на Равној гори.

Михаиловић је осуђен на смрт и стрељан 17. јула 1946. године, а до данас није познато мјесто на којем су закопани његови посмртни остаци.

Држава је основала комисију за утврђивање чињеница о извршењу смртне казне над Михаиловићем чији је циљ да пронађе мјесто на којем су закопани посмртни остаци команданта Југословенске војске у отаџбини.

SHARE

Оставите одговор