Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је данас да су неприхватљива политичка уплитања у рад Фудбалског савеза БиХ, те додао да би због тога представници из Српске требало да напусте ову институцију.

„Овај покушај уплитања политике и захтјев за политичким рјешењима у фудбалским савезима апсолутно је дегутантан и говори о снажном притиску који се жели учинити у том сегменту“, рекао је Додик новинарима, коментаришући ултимативан захтјев Фифе и Уефе да се укине трочлано Предсједништво савеза, што на јучерашњој сједници Скупштине Фудбалског савеза БиХ нису прихватили делегати из РС и кантоналних савеза некадашње Херцег Босне.

Он је истакао да у свом ангажману у кошарци никад није имао за циљ да постане шампион БиХ чак и уколико би био члан НБА лиге или играо неки европски куп.

„Сматрам да су се наши делегати јуче добро понашали“, рекао је Додик.

Делегати Скупштине Фудбалског савеза БиХ јуче нису прихватили измјену статута која се односи на укидање Предсједништва Фудбалског савеза БиХ, коју су ултимативно захтјевале Фифа и Уефа. Против ове измјене били су делегати из Фудбалског савеза РС и кантоналних савеза некадашње Херцег Босне.

Ostavi poruku