Тринаестогодишњи Р.А., из насеља Хусино код Тузле, убио је из ватреног оружја 43-годишњег Сабахудина Мехичића, званог Кадрија из Живиница, да би се осветио за смрт свога оца.

Кадријини синови Мики и Јасмин Хидановић, уз помоћ мајке Нерџаде и самог Кадрије, су 25. августа прошле године убили Фехима Алића, оца 13-годишњег дјечака.

Мехичић је убијен јуче око 17.00 часова испред Дома здравља у Живиницима, када је излазио из свог џипа, а у главу му је испаљено више од 10 десетака из ватреног оружја.

Овим убиством почињена је крвна освета, која је након прошлогодишњег убиства Фехима Алића испред породичне куће наводно била и најављивана, наводе федерални медији.

Уз јаке полицијске снаге на мјесту убиства као и на свим околним путевима према Живиницама увиђај је трајао до касно у ноћ.

Хидановићи су непосредно прије Алићевог убиства дошли у његово двориште на позив оца Сабахудина Мехичића, који је напао Алићевог радника Едина Панџића због дуга од 1.500 евра.

Алићи нису допустили пријетње и физичко обрачунавање у свом дворишту, те су претукли Мехичића. Синови су дошли заједно са мајком Нерџадом, која им је из торбе извадила пиштоље, да би се они потом убили Алића.

Мики Хидановић недавно је неправоснажно осуђен за убиство Фехима Алића и рањавање његовог оца Емина на казну од 15 година затвора. Осим њега, осуђени су и Јасмин и Нерџада Хидановић, као и Сабахудин Мехичић.

Ostavi poruku