Trinaestogodišnji R.A., iz naselja Husino kod Tuzle, ubio je iz vatrenog oružja 43-godišnjeg Sabahudina Mehičića, zvanog Kadrija iz Živinica, da bi se osvetio za smrt svoga oca.

Kadrijini sinovi Miki i Jasmin Hidanović, uz pomoć majke Nerdžade i samog Kadrije, su 25. avgusta prošle godine ubili Fehima Alića, oca 13-godišnjeg dječaka.

Mehičić je ubijen juče oko 17.00 časova ispred Doma zdravlja u Živinicima, kada je izlazio iz svog džipa, a u glavu mu je ispaljeno više od 10 desetaka iz vatrenog oružja.

Ovim ubistvom počinjena je krvna osveta, koja je nakon prošlogodišnjeg ubistva Fehima Alića ispred porodične kuće navodno bila i najavljivana, navode federalni mediji.

Uz jake policijske snage na mjestu ubistva kao i na svim okolnim putevima prema Živinicama uviđaj je trajao do kasno u noć.

Hidanovići su neposredno prije Alićevog ubistva došli u njegovo dvorište na poziv oca Sabahudina Mehičića, koji je napao Alićevog radnika Edina Pandžića zbog duga od 1.500 evra.

Alići nisu dopustili prijetnje i fizičko obračunavanje u svom dvorištu, te su pretukli Mehičića. Sinovi su došli zajedno sa majkom Nerdžadom, koja im je iz torbe izvadila pištolje, da bi se oni potom ubili Alića.

Miki Hidanović nedavno je nepravosnažno osuđen za ubistvo Fehima Alića i ranjavanje njegovog oca Emina na kaznu od 15 godina zatvora. Osim njega, osuđeni su i Jasmin i Nerdžada Hidanović, kao i Sabahudin Mehičić.

Ostavi poruku