Насловна Вијести Компромис да, признање никада

Компромис да, признање никада

0

Председник Борис Тадић поновио је да нико у Србији никада неће признати независност Косова и Метохије и поручио да је Србија опредељена да се постигне мирно, компромисно решење.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да је Београд спреман на компромис о Косову, али да никада и ни под којим условима нико у Србији неће признати независно Косово.

„Никада нико у Србији неће признати независно Косово. Спремни смо на компромис. Нико не треба да нас ставља у изнудицу и у ситуацију да морамо да бирамо“, рекао ја Тадић на коктелу у Центру „Сава“ поводом 20 година од оснивања СПС-а.

„Кажемо отворено, као фер и предвидиви партнери, ми нећемо признати ни инплицитно, ни експлицитно, независност Косова и Метохије“, додао је председник.

Тадић је рекао да у овом тешком периоду, када се очекује мишљење Међународног суда правде о Косову, очекује јединство у Влади Србије.

„Сигуран сам да у овом тешком моменту када очекујемо мишљење Међународног суда праве, које може бити различито, да ћемо бити заједно због тога што чланство у ЕУ јесте наш централни стратешки циљ, али је једнако тако централни стратешки циљ очување интергитета наше земље на Косову и Метохији и ми од тога никада и ни по коју цену нећемо одустати“, истакао је је Тадић.

Српски председник поручио је да Србија никада неће одустати од чланства у ЕУ и никада неће одустати од демократије и добросуседских односа са земљама чланицама УН.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version