Predsednik Boris Tadić ponovio je da niko u Srbiji nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i poručio da je Srbija opredeljena da se postigne mirno, kompromisno rešenje.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Beograd spreman na kompromis o Kosovu, ali da nikada i ni pod kojim uslovima niko u Srbiji neće priznati nezavisno Kosovo.

„Nikada niko u Srbiji neće priznati nezavisno Kosovo. Spremni smo na kompromis. Niko ne treba da nas stavlja u iznudicu i u situaciju da moramo da biramo“, rekao ja Tadić na koktelu u Centru „Sava“ povodom 20 godina od osnivanja SPS-a.

„Kažemo otvoreno, kao fer i predvidivi partneri, mi nećemo priznati ni inplicitno, ni eksplicitno, nezavisnost Kosova i Metohije“, dodao je predsednik.

Tadić je rekao da u ovom teškom periodu, kada se očekuje mišljenje Međunarodnog suda pravde o Kosovu, očekuje jedinstvo u Vladi Srbije.

„Siguran sam da u ovom teškom momentu kada očekujemo mišljenje Međunarodnog suda prave, koje može biti različito, da ćemo biti zajedno zbog toga što članstvo u EU jeste naš centralni strateški cilj, ali je jednako tako centralni strateški cilj očuvanje intergiteta naše zemlje na Kosovu i Metohiji i mi od toga nikada i ni po koju cenu nećemo odustati“, istakao je je Tadić.

Srpski predsednik poručio je da Srbija nikada neće odustati od članstva u EU i nikada neće odustati od demokratije i dobrosusedskih odnosa sa zemljama članicama UN.

Ostavi poruku