Агенција за истраге и заштиту БиХ (Сипа) повећала је мјере безбједности за министра безбједности БиХ Садика Aхметовића и предсједника СДA Сулејмана Тихића, због пријетњи које су им упутили припадници вехабијског покрета.

Портпарол СДA Салмир Каплан потврдио је „Гласу Српске“ да је Сипа појачала мјере безбједности за Тихића, али није могао да потврди за Aхметовића, који обавља и функцију потпредсједника ове странке.

Тихићу је раније пријетио вехабија Харис Чаушевић звани Окс, који је признао да је учествовао у терористичком нападу у Бугојну 26. јуна, када је од експлозије погинуо полицајац Тарик Љубушкић (41), а шест особа повријеђено.

Чаушевић је у Исламском центру Бугојно вербално напао лидера СДA Тихића, а извријеђао га је у фебруару 2006. године и оптужио за „слање војске у Ирак да гине за америчке интересе“.

СДA је на јучерашњој сједници Предсједништва странке најоштрије осудила терористички напад на Полицијску станицу у Бугојну. У саопштењу се наводи да је сваки терористички напад, напад на државу, њен интегритет и цјеловитост, стабилност, суживот и толеранцију.

„Захтијевамо од институција за провођење закона да утврде пропусте и одговорност надлежних институција и појединаца, те учине све како би слични догађаји били предупријеђени“, истакли су у СДA.

Ostavi poruku