Naslovna Vijesti Uhapšena tri Čečena

Uhapšena tri Čečena

0

Francuska policija uhapsila je tri Čečena osumnjičena da su pripremali terorostičke napade u Rusiji, saopštile su danas francuske vlasti.U saopšTenju se navodi da su Čečeni uhapšeni 5. jula u Le Manu u jugozapoadnom dijelu Pariza na osnovu dojave ruskih vlasti i protiv njih je četiri dana kasnije pokrenuta istraga prema optužbama za planiranje pripreme terorističkih djela.

Dva Čečena su i dalje pod policijskim nadzorom dok je treći oslobođen uz kauciju. Četvrti uhapšeni je saslušan i oslobođen bez optužbi.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni za učešće u bombaškim napadima u sistemu metroa u Moskvi a koji je uhapšen u centralnoj Rusiji imao politički azil u Francuskoj i prijavu stana u Le Manu.

Francuske vlasti nemaju direktan dokaz koji uhapšene Čečene povezuju sa bombaškim napadima u Moskvi.

Hapšenja u Francuskoj usljedila su nakon što su ruske bezbjednosne službe privele Čečena osumnjičenog za učešće u bombaškim napadima u metrou u Moskvi 29. marta kada je poginulo 40 osoba.

Napade su izvršile dvije žene samoubice za koje zvaničnici navode da su porijeklom iz regiona na Sjevernom Kavkazu Dagestana.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version