SHARE

Француска полиција ухапсила је три Чечена осумњичена да су припремали тероростичке нападе у Русији, саопштиле су данас француске власти.У саопшТењу се наводи да су Чечени ухапшени 5. јула у Ле Ману у југозапоадном дијелу Париза на основу дојаве руских власти и против њих је четири дана касније покренута истрага према оптужбама за планирање припреме терористичких дјела.

Два Чечена су и даље под полицијским надзором док је трећи ослобођен уз кауцију. Четврти ухапшени је саслушан и ослобођен без оптужби.

У саопштењу се додаје да је осумњичени за учешће у бомбашким нападима у систему метроа у Москви а који је ухапшен у централној Русији имао политички азил у Француској и пријаву стана у Ле Ману.

Француске власти немају директан доказ који ухапшене Чечене повезују са бомбашким нападима у Москви.

Хапшења у Француској усљедила су након што су руске безбједносне службе привеле Чечена осумњиченог за учешће у бомбашким нападима у метроу у Москви 29. марта када је погинуло 40 особа.

Нападе су извршиле двије жене самоубице за које званичници наводе да су поријеклом из региона на Сјеверном Кавказу Дагестана.

SHARE

Оставите одговор