Српска демократска странка (СДС) позвала је данас Владу Републике Српске (РС) и СНСД да објасне грађанима на основу којих критеријума су подијелили новац за медијске пројекте, и то прије него што је јавни позив завршен, наводећи да су на тај начин остали медији доведени у неравноправан положај.

У саопштењу странке истиче се да је намјера била да се медијима „пошаље порука да би могли остати без помоћи уколико се активно не укључе у кампању подршке СНСД-у“.

СДС сматра да је одлуком о подијели два милиона марака Влада РС потврдила да није ријеч о помоћи медијима, већ о класичном плаћању предизборне кампање СНСД-а и „награђивању партијских медија“, али да и поред тога неће моћи убједити грађане РС да им је добро, док њих двије трећине живи у сиромаштву.

Влада РС одобрила је јуче један милион КМ Радио-телевизији РС за пројекте које је ова медијска кућа доставила на јавни позив. Према тој одлуци, „Независним новинама“ и „Гласу Српске“ одобрено је по 400.000 КМ, „Фокусу“ 360.000 КМ, а „Пресу“ 200.000 КМ.

Ostavi poruku