Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je danas tokom prijema delegacije Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske (RS) da Srbi sa obje strane rijeke Drine, bez obzira na politička opredjeljenja, treba da budu jedinstveni i posvećeni svojim strateškim interesima i ciljevima.

Predsjednik Organizacije Nedeljko Mitrović rekao je Srni da je patrijarh Irinej poručio da Srbi samo kroz zajedničko djelovanje i jedinstveni mogu da ostvare ove ciljeve.

Prema njegovim rječima, tokom susreta bilo je riječi o zbrinjavanju porodica poginulih i nestalih, drugoj socijalnoj tematici, te o odnosima sa crkvom i sličnim pitanjima.

Mitrović je rekao da je delegacija uručila patrijarhu Irineju počasnu člansku kartu, najviše priznanje Organizacije, koja je ranije dodjeljena upokojenom patrijarhu Pavlu, ali mu zbog bolesti, a potom i smrti nije uručena.

Delegacija Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS uručila je patrijarhu srpskom određene publikacije i filmove i upoznala ga sa podacima o stradalim i nestalim borcima i civilima RS.

Patrijarh Irinej primio je danas u Srpskoj Patrijaršiji u Beogradu odvojenim susretima i delegacije Srpskog kulturnog kruga sa sejdištem u Parizu, Novom Sadu i Bijeljini, Srpskog kulturnog kluba RS sa sjedištem u Šamcu i delegaciju Udruženja porodica nestalih i poginulih lica u Krajini i Hrvatskoj.

Ostavi poruku