SHARE

Његова светост патријарх српски Иринеј поручио је данас током пријема делегације Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске (РС) да Срби са обје стране ријеке Дрине, без обзира на политичка опредјељења, треба да буду јединствени и посвећени својим стратешким интересима и циљевима.

Предсједник Организације Недељко Митровић рекао је Срни да је патријарх Иринеј поручио да Срби само кроз заједничко дјеловање и јединствени могу да остваре ове циљеве.

Према његовим рјечима, током сусрета било је ријечи о збрињавању породица погинулих и несталих, другој социјалној тематици, те о односима са црквом и сличним питањима.

Митровић је рекао да је делегација уручила патријарху Иринеју почасну чланску карту, највише признање Организације, која је раније додјељена упокојеном патријарху Павлу, али му због болести, а потом и смрти није уручена.

Делегација Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС уручила је патријарху српском одређене публикације и филмове и упознала га са подацима о страдалим и несталим борцима и цивилима РС.

Патријарх Иринеј примио је данас у Српској Патријаршији у Београду одвојеним сусретима и делегације Српског културног круга са сејдиштем у Паризу, Новом Саду и Бијељини, Српског културног клуба РС са сједиштем у Шамцу и делегацију Удружења породица несталих и погинулих лица у Крајини и Хрватској.

SHARE

Оставите одговор