U Rafineriji nafte Brod danas će biti svečano otvorena najmodernija laboratorija na Balkanu.  „Time će Rafinerija unaprijediti kontrolu kvaliteta proizvoda kako u toku proizvodnog procesa, tako i kontrolu kvaliteta gotovih proizvoda“, izjavila je Srni portparol Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske /RS/ Aleksandra Vukašinović.

Laboratoriju je opremila renomirana kuća „Rofa“ iz Austrije, a Rafineriji nafte Brod predstoji akreditacija čime će proces proizvodnje u potpunosti biti usklađen sa evropskim standardima.

Centralnu laboratoriju svečano će otvoriti predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, generalni direktor „Zarubežnjefta“ Nikolaj Brunič i direktor Rafinerije nafte Brod Sergej Kraščuk.

U Banjaluci će u prisustvu premijera Dodika biti potpisan memorandum o saradnji između Naftne industrije Srbije i ruske kompanije „Zarubežnjeft“.

Potpisivanje memoranduma zakazano je za 9.30 časova u Banjaluci, a u 13.00 časova predviđeno je otvaranje laboratorije u Rafineriji nafte Brod

Ostavi poruku