Виши суд у Београду окончао допуну истраге против пјевачице Светлане Ражнатовић, која се терети за злоупотребу службеног положаја приликом продаје фудбалера Фудбалског клуба „Обилић“.

Представница за односе с јавношћу Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је да је предмет упућен Вишем јавном тужилаштву, које има рок 15 дана да одлучи да ли ће против Ражнатовићеве подићи оптужницу, затражити нову допуну истраге или одустати од кривичног гоњења.

Више јавно тужилаштво у Београду затражило је допуну истраге против Светлане Ражнатовић, средином фебруара, чији се приједлог за допуну односи на обављање економско-финансијског вјештачења, које је, по мишљењу тужилаштва, неопходно како би вјештак дао налаз и мишљење у вези са документацијом која је прибављена путем међународне правне помоћи из више земаља.

Окружни суд у Београду, сада Виши суд, окончао је првобитно, крајем прошле године, истрагу против Ражнатовићеве, која је покренута 2003. године и више пута допуњавана предлозима тужилаштва.

Осим Ражнатовићеве, истрага је спроведена и против њене сестре Лидије Величковић, која се сумњичи да јој је помагала у сумњивим трансакцијама.

Истрага је почела послије хапшења Ражнатовићеве у акцији „Сабља“, 2003. године. Она је након два мјесеца проведена у притвору пуштена да се брани са слободе.

Ражнатовићева се сумњичи да је, као некадашња предсејдница ФК „Обилић“, противправно присвајала дио новца од трансфера 15 фудбалера у стране клубове и на тај начин прибавила 22.529.000 марака и 480.000 америчких долара (око 11 милиона евра), оштетивши клуб са Врачара.

Ostavi poruku