Насловна Босна и Херцеговина Вехабије и тероризам срамоте БиХ

Вехабије и тероризам срамоте БиХ

0

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић истакао је да вехабије и тероризам представљају срамоту БиХ.  „Европа нас због њих узима као сталну пријетњу миру и сваког грађанина БиХ као потенцијалног терористу“, рекао је Живковић.

Према његовом мишљењу, у БиХ је потребно испунити три предуслова да би се разговарало о конкретним мјерама борбе против тероризма.

„То су политичка воља, законодавни оквир и ефикаснији инструменти за провођење закона“, објаснио је Живковић.

Констатујући да у БиХ нема политичке воље, која је неопходна за доношење законодавног оквира, Живковић је подсјетио да организације које треба да се боре против тероризма у БиХ говоре да немају ни материјалне ни људске ресурсе да му се супротставе.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома забринут је повећањем броја лица која представљају опасност по безбједност БиХ, јер се прошле године манипулисало цифром од 500, ове године од 3 000 тих људи.

„Вјерујем да је сваки дан та цифра већа и да је стање озбиљније“, рекао је Живковић додавши да постојећи проблем треба сасјећи у коријену како у будућности не би постао још већи.

Његово је мишљење да питање добијања безвизог режима треба раздвојити од питања безбједности.

„Либерализацију визног режима су сви добили, испунили смо све услове. Ова дешавања и ова прича не смију да буду разлог да БиХ грађани не добију безвизни режим“, закључио је Живковић у изјави новинарима.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version