Kanadski reditelj Džejms Kameron (55) postavio je novi rekord nakon što je inkasirao čak 350 miliona dolara od naučnofantastičnog filma „Avatar“!

 Kameron je bio reditelj, scenarista i producent ovog megahita, koji je na bioskopskim blagajnama širom sveta zaradio više od 2,7 milijardi dolara.
Kako piše vebsajt „deadline Hollywood“, Kameron će zahvaljujući ovom filmu zaraditi još više, budući da izdavanje DVD-a u 3D verziji tek treba da usledi u novembru.
Niko zato ne sumnja da će nastavak „Avatara“, najavljen za 2014, oboriti nove rekorde. Postoje i naznake da će se snimati i treći deo.

Kameron je najavio da će u središtu nastavka „Avatara“ biti okean planete Pandore. Okean će biti „bogat, raznolik, neobičan i maštovit“, rekao je sineasta.
„Publika mi je stalno govorila da želi još Pandore i da želi duže da ostane u tom svetu pa smo odlučili da im to i omogućimo“, rekao je Kameron, najavljujući izlazak nove, produžene verzije filma, koja će se prikazivati u 400 bioskopa širom SAD i Kanade.
Po svemu sudeći, magazin „Forbs“ će morati da „revidira“ svoju listu najbogatijih ličnosti u svetu šoubiznisa, na kojoj je prošle nedelje Kameron našao na drugoj poziciji, iza Opre Vinfri. Zanimljivo je da je Kameron na blokbasteru „Titanik“ zaradio „samo“ 97 miliona dolara.

Ostavi poruku