Talas štrajkova koji je zahvatio Grčku biće nastavljen u četvrtak kada neće raditi mnoge javne službe, kao i kontrolori letenja koji će nekoliko sati paralisati vazdušni saobraćaj.Kontrolori letenja će obustaviti rad samo četiri sata (od 8 do 12 časova) da bi izrazili solidarnost sa zaposlenima u javnom sektoru, koji već duže vreme štrajkuju protiv vladinih mera štednje i pooštravanja uslova za odlazak u penziju, javio je Rojters.

Zbog turističke sezone, oni su odustali od ranije planiranog celodnevnog štrajka.

Sindikalna federacija u javnom sektoru ADEDY, koja ima oko pola miliona članova, za 15. jul je najavila protestni marš do zgrade parlamenta u Atini.

Grčki sindikati najavljuju da će i posle toga nastaviti proteste protiv mera štednje koje preduzima vlada Jorgosa Papandreua kako bi izvukla zemlju iz nezapamćene finansijske i ekonomske krize.

„Mi ćemo primorati vladu  da povuče svoje reforme koje su teško pogodile naše članove“, prenos agencije izjavu generalnog sekretara sindikata ADEDY Ilijasa  Ilijapulosa. On je istovremeno najavio još veće proteste u septembru.

Sindikalne organizacije u evropskom zemljama najavljuju da će 29. septembra održati „dan akcije“ protiv mera štednje koje su uvode u mnogim

Ostavi poruku