Талас штрајкова који је захватио Грчку биће настављен у четвртак када неће радити многе јавне службе, као и контролори летења који ће неколико сати паралисати ваздушни саобраћај.Контролори летења ће обуставити рад само четири сата (од 8 до 12 часова) да би изразили солидарност са запосленима у јавном сектору, који већ дуже време штрајкују против владиних мера штедње и пооштравања услова за одлазак у пензију, јавио је Ројтерс.

Због туристичке сезоне, они су одустали од раније планираног целодневног штрајка.

Синдикална федерација у јавном сектору АДЕДY, која има око пола милиона чланова, за 15. јул је најавила протестни марш до зграде парламента у Атини.

Грчки синдикати најављују да ће и после тога наставити протесте против мера штедње које предузима влада Јоргоса Папандреуа како би извукла земљу из незапамћене финансијске и економске кризе.

„Ми ћемо приморати владу  да повуче своје реформе које су тешко погодиле наше чланове“, пренос агенције изјаву генералног секретара синдиката АДЕДY Илијаса  Илијапулоса. Он је истовремено најавио још веће протесте у септембру.

Синдикалне организације у европском земљама најављују да ће 29. септембра одржати „дан акције“ против мера штедње које су уводе у многим

Ostavi poruku