SHARE

Породица и пријатељи режисера Романа Поланског поздравли су данас одлуку власти Швајцарске да одбију амерички захтјев за његово изручењем и ослободе га.  Ову одлуку претходно су подржале и Владе Француске и Пољске.

Режисерова супруга, француска глумица Емануел Сајгнер изјавила је да је ово “крај ноћне море”, након што је званични Берн објавио да је 76-годишњи Полански слободан и да неће бити изручен Америци, која га тражи по оптужници за сексуални однос са малољетницом из 1976. године.

“Искрено се радујем новим плановима и томе што ћу поново имати нормалан породични живот, нарочито са својом дјецом, која не заслужују ове патње”, саопштила је 44-годишња глумица.

Швајцарске власти саопштиле су да неће изручити Поланског због нејасноће у захтјеву који су упутиле САД у вези са тиме да ли је он већ одслужио казну у Америци и да ли може да се жали на одлуку.

Режисер је раније признао да је тада 13-годишњој Саманти Гејмер давао шампањац и дроге прије него што је са њом имао сексуални однос током једног фотографског снимања 1977. године.

Француски министар културе Фредерик Митеран изјавио је да је “одушевљен” због одлуке о Поланском, који има двојно француско-пољско држављанство.

SHARE

Оставите одговор