Predsjednik Nove socijalističke partije /NSP/ Zdravko Krsmanović izjavio je da situacija u BiH sve više podsjeća na Kipar i Liban i da razne organizacije, uključujući i vehabije, nisu formirane „radi dekora“.

Krsmanović je, komentarišući potencijalnu opasnost od terorizma u BiH, rekao da terorizam u BiH „nije daleka stvar“.

On je dodao i da je neprihvatljivo manipulisanje žrtvama proteklog rata na sve tri strane u političke svrhe i da takav pristup nije dobrodošao u koaliciji Nova socijalistička partija – Naša stranka.

Koalicija Nova socijalistička partija Zdravko Krsmanović – Naša stranka na današnjoj konferenciji za novinare najavila je da će na oktobarskim izborima nastupiti za sve nivoe vlasti u BiH sa sloganom „Došlo je vrijeme“.

Krsmanović je rekao da ovaj slogan znači da je u BiH sazrelo vrijeme za radikalne promjene, odnosno za deblokiranje reformskih procesa na putu ka EU, za obračun sa kriminalom i korupcijom i povratak nadležnosti lokalnim zajednicama.

Prema riječima predsjednika Naše stranke Bojana Bajića, koalicija ima oko 470 kandidata na izbornim listama za sve nivoe vlasti i pokrila je prostor čitave BiH, a izborne liste su u potpunosti multietničke.

On je istakao da glavni zadatak predstavlja zaustavljanje konflikta na relaciji Banjaluka – Sarajevo – Mostar i ukidanje političke podobnosti u zapošljavanju građana, za šta su potrebne nove političke snage sa evropskom vizijom.

Ostavi poruku