Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Almir Džuvo izjavio je danas u Sarajevu da ima podatke po kojima bezbjednosti u BiH potencijalno prijeti 3 000 ljudi.

„Vidim potencijalnu opasnost od 3 000 ljudi koji u svakom momentu mogu prevrnuti, da li zbog psihičkog ili nekog drugig stanja, da naprave teriritički akt koji će imati puno teže posljedice od ovog u Bugojnu“, rekao je Džuvo na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

On je dodao da bi policijske agencije sve njih mogle pohapsiti kada bi u BiH postojali politička saglasnost i odgovarajući zakon.

Govoreći o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Bugojnu Džuvo je istakao da se radi o društvenom problemu i da je neophodno da se Islamska zajednica uključi u njegovo rješavanje.

„Nije problem u bazi podataka ili imamo li kapacitete, imamo i jedno i drugo, problem je želimo se boriti protiv ovoga ili ne“, upozorio je Džuvo dodavši da treba izdvojiti ljude koji ne pripadaju ovom društvu.

„Dajte nam političku volju i zakone i mi ćemo to uraditi“, rekao je Džuvo.

On je naveo da je protiv Harisa Čauševića, osumnjičenog za napad u Bugojnu, ranije podnijeto više od sedamdeset prijava, od paljenja crkve i pucanja u diskoteci do maltretiranja zbog nošenja kratke suknje, ali da je i pored svega toga on bio na slobodi.

Jedan policajac je poginuo, a jedna policajka teško povrijeđena u podmetnutoj eksploziji pred Policijskom stanicom u Bugojnu 27. juna.

Ostavi poruku