Понашање међународне заједнице у вези са догађајима у Сребреници представља удар на читав српски народ без икаквих валидних доказа, изјавио је данас кандидат Народне демократске странке за предсједника Републике Српске /РС/ Емил Влајки.Он је на конференцији за новинаре рекао да из цијелог свијета све више пристижу упозорења, као и да постоје међународни истраживачки тимови који показују да је прича око Сребренице преувеличана, те да нема начина да се постојеће квалификације тих догађања верификују.

„Креатори новог свјетског тоталитарни поретка имају интерес да инсистирају на једној верзији истине“, рекао је Влајки, карактеришући нови свјетски поредак као „фашистички“.

Према његовим ријечима, и појам геноцида је промијенио значење, па је то у односу на Сребреницу селективно убијање неке популације на крајње ограниченом локалитету, гдје се на првом мјесту остављају као репродуктивно способни жене и дјеца, што је незапамћен преседан.

Он је додао да о српским жртвама убијеним од Армије БиХ у и око Сребренице међународна заједница не води рачуна, јер представљају, како је рекао, жртве из геноцидног народа.

Коментаришући данашњи комеморативни скуп у Сребреници, Влајки је рекао да присуство страних државника, дипломата, те, како каже, српских квислинга и представника невладиних организација указује на једноумље новог тоталитарног друштва, формираног након распада ШСР-а.

„Други закључак је да је задатак новог свјетског поретка постепено уништавање српства и то војно, економски и политички“, изјавио је Влајки, додавши да је нови систем у Србима пронашао „жртвеног јарца“, слично као и нацистички са Јеврејима.

Он је истакао да систематско уништавање српског народа представља дио плана САД да након распада ШСР-а не дозволи квалитетно уједињење Европе, због страха од српског приклањања Русији у случају евентуалног руско-америчког конфликта.

Према његовим ријечима, тај процес се проводи демонизацијом Срба геноцидом у Сребреници, бомбардовањем цивилних циљева од НАТО, радом Међународног кривичног трибунала у Хагу, те успостављањем „марионетских власти и финансирањем бројних невладиних организација на српским подручјима“.

Коментаришући недавну Резолуцију скупштине Србије о Сребреници, Влајки је рекао да је на тај начин „забијен нож у леђа“ Српској, јер је призната пресуда Међународног суда правде којом је злочин у Сребреници оквалификован као геноцид.

„Смијешан је и споразум са Турском и бошњачким представницима да Турска буде гарант територијалне цјеловитости БиХ, јер је она међу првима признала независност Косова“, закључио је Влајки.

Ostavi poruku