Ponašanje međunarodne zajednice u vezi sa događajima u Srebrenici predstavlja udar na čitav srpski narod bez ikakvih validnih dokaza, izjavio je danas kandidat Narodne demokratske stranke za predsjednika Republike Srpske /RS/ Emil Vlajki.On je na konferenciji za novinare rekao da iz cijelog svijeta sve više pristižu upozorenja, kao i da postoje međunarodni istraživački timovi koji pokazuju da je priča oko Srebrenice preuveličana, te da nema načina da se postojeće kvalifikacije tih događanja verifikuju.

„Kreatori novog svjetskog totalitarni poretka imaju interes da insistiraju na jednoj verziji istine“, rekao je Vlajki, karakterišući novi svjetski poredak kao „fašistički“.

Prema njegovim riječima, i pojam genocida je promijenio značenje, pa je to u odnosu na Srebrenicu selektivno ubijanje neke populacije na krajnje ograničenom lokalitetu, gdje se na prvom mjestu ostavljaju kao reproduktivno sposobni žene i djeca, što je nezapamćen presedan.

On je dodao da o srpskim žrtvama ubijenim od Armije BiH u i oko Srebrenice međunarodna zajednica ne vodi računa, jer predstavljaju, kako je rekao, žrtve iz genocidnog naroda.

Komentarišući današnji komemorativni skup u Srebrenici, Vlajki je rekao da prisustvo stranih državnika, diplomata, te, kako kaže, srpskih kvislinga i predstavnika nevladinih organizacija ukazuje na jednoumlje novog totalitarnog društva, formiranog nakon raspada ŠSR-a.

„Drugi zaključak je da je zadatak novog svjetskog poretka postepeno uništavanje srpstva i to vojno, ekonomski i politički“, izjavio je Vlajki, dodavši da je novi sistem u Srbima pronašao „žrtvenog jarca“, slično kao i nacistički sa Jevrejima.

On je istakao da sistematsko uništavanje srpskog naroda predstavlja dio plana SAD da nakon raspada ŠSR-a ne dozvoli kvalitetno ujedinjenje Evrope, zbog straha od srpskog priklanjanja Rusiji u slučaju eventualnog rusko-američkog konflikta.

Prema njegovim riječima, taj proces se provodi demonizacijom Srba genocidom u Srebrenici, bombardovanjem civilnih ciljeva od NATO, radom Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu, te uspostavljanjem „marionetskih vlasti i finansiranjem brojnih nevladinih organizacija na srpskim područjima“.

Komentarišući nedavnu Rezoluciju skupštine Srbije o Srebrenici, Vlajki je rekao da je na taj način „zabijen nož u leđa“ Srpskoj, jer je priznata presuda Međunarodnog suda pravde kojom je zločin u Srebrenici okvalifikovan kao genocid.

„Smiješan je i sporazum sa Turskom i bošnjačkim predstavnicima da Turska bude garant teritorijalne cjelovitosti BiH, jer je ona među prvima priznala nezavisnost Kosova“, zaključio je Vlajki.

Ostavi poruku