Tridesetsedmogodišnji Azem Gušo i njegovo troje maloljetne djece iz Bihaća utopilo se nakon prevrtanja čamca na rijeci Uni.  Gušo se juče gotovo cijelo poslijepodne vozio sa djecom u čamcu u, inače, mirnom dijelu Une.

Do prevrtanja čamca došlo je iz još neutvrđenih razloga, a uz Gušu su stradala i njegova osmogodišnja kćerka i sinovi od šest i četiri godine.

U čamcu se nalazio još jedan bračni par iz Sarajeva sa djetetom, koji su bili u gostima kod porodice Gušo. Oni su se uspjeli spasiti i nalaze se u kantonalnoj bolnici. Njihovo stanje je za sada stabilno.

Po dojavi o nesreći, nakon hitne interevencije pripadnika Jedinice za posebne namjene MUP-a Unsko-sanskog kantona, tijela unesrećenih su izvađena iz rijeke i prebačena u kantonalnu bolnicu u Bihaću.

„Troje djece je prebačeno u bihaćku bolnicu. Njihovo stanje je bilo vrlo teško i ljekari su se borili za njihove živote. Nažalost, kasnije informacije su potvrdile da su ljekari mogli samo da konstatuju smrt svih četvoro unesrećenih, koji su izgubili bitku sa vodom“, rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić.

Nastradali Azem Gušo Azem koristio je odsustvo sa izdržavanja zatvorske kazne. Istraga o ovom događaju i okolnostima kako je došlo do utapanja još se provodi, javljaju federalni mediji.

Ostavi poruku