Предсједник Владе Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да се изградња ауто-пута Бањалука-Градишка одвија предвиђеном динамиком и да би радови требало да буду завршени до краја септембра.Током обиласка дионице овог ауто-пута, у мјесту Чатрња, Додик је рекао да очекује да ће до краја године почети градња моста на Сави, за који је Српска обезбиједила 35 милиона евра, као и да ће ауто-пут од Бањалуке до Градишке бити пуштен у рад у најскорије вријеме.

„На траси од 12 километара у Чатрњи већ се полаже други слој асфалта и раде завршни радови, постављање стубова за расвјету. Најтежи посао је иза нас на овој траси, јер је било потребно ријешити имовинске односе, земљишне радове, а и временске прилике нам нису ишле у прилог“, рекао је Додик.

Говорећи о изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, Додик је рекао да је то приоритет и да се о том питању за сада разговара са најмање пет заинетересованих субјеката, те домаћим фирмама.

„Чим завршимо формална питања везана за ‘Штрабаг’ упутићемо се у рјешавање питања изградње ауто-пута Добој-Бањалука“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да би за Српску у изградњи овог ауто-пута најбоље рјешење био концесионо давање на изградњу и управљање на одређени број година.

„Овај ауто-пут је приоритет и сигурно ћемо имати неке помаке у наредних неколико мјесеци. „, рекао је Додик.

Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић рекао је да је са аустријским „Штрабагом“ постигнут договор да ова фирма изађе из концесионог уговора о изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, те додао да ће се ових дана о овом питању знати више детаља.

У делегацији Владе РС, коју је предводио премијер Додик, осим министра Чубриловића био је и министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.

Ostavi poruku