Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ привели су јутрос предсједника Управног одбора Удружења „Мајке Сребренице“ Ибрана Мустафића због нарушавања јавног реда и мира у Меморијалном центру у Поточарима код Сребренице, сазнаје Срне.

Мустафић је приведен јер је вријеђао и нападао припаднике СИПЕ који раде на обезбјеђивању Меморијалног центра, гдје ће данас бити одржан комеморативни скуп поводом 15 година од страдања Бошњака у Сребреници и сахрањени посмртни 774 идентификованих Бошњака и једног католика из Сребренице.

Мустафић је приведен на криминалистичку обраду.

Мустафић, који је предратни функционер из Сребренице и некадашњи посланик СДА, раније је најављивао да ће са својим истомишљеницима за данас припремити нешто о чему ће се чути и причати. Он је прије мјесец дана на пет јарбола поред овог центра поставио ратне заставе бивше Армије БиХ и транспаренте увредљиве садржине.

Комунална полиција из Сребренице поднијела је Основном суду у овом граду прекршајну пријаву против Мустафића, јер се оглушио о њихова наређења да уклони спорне натписе које је поставио уочи обиљежавања 11. јула у Меморијалном центру у Поточарима.

Из Окружног тужилаштва у Бијељини раније су саопштили да су наредили Комуналној полицији у овом граду да уклони билборде и заставе јер је ријеч о кривичном дјелу, те да су онда Мустафићу наредили да уклони спорне садржаје.

С обзиром да Мустафић није уклонио спорне садржаје, Комунална полиција поднијела је против њега надлежном Основном суду прекршајну пријаву због непоштивања Одлуке о комуналном реду.

Ostavi poruku