Komunalna policija iz Srebrenice podnijela je Osnovnom sudu u ovom gradu prekršajnu prijavu protiv Ibrahima Mustafića, predsjednika Upravnog odbora Udruženja „Majke Srebrenice“, jer se oglušio o njihova naređenja da ukloni sporne natpise koje je postavio uoči obilježavanja 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima, pišu „Nezavisne novine“.

U Okružnom tužilaštvu u Bijeljini kažu da su naredili Komunalnoj policiji u ovom gradu da ukloni bilborde i zastave jer je riječ o krivičnom djelu, te da su onda oni Mustafiću naredili da ima dva dana da ukloni sporne sadržaje.

S obzirom na to da Mustafić nije uklonio sporne sadržaje, Komunalna policija podnijela je protiv njega nadležnom Osnovnom sudu prekršajnu prijavu zbog nepoštivanja Odluke o komunalnom redu.

Izvor „Nezavisnih novina“ iz opštine Srebrenica pojasnio je da u ovim slučajevima Komunalna policija treba da ukloni sporne sadržaje, te da račun sa troškovima uklanjanja dostavi Mustafiću, ali da od toga nije bilo ništa.

„Sve je to politika. Komunalna policija je dužna da to skloni ako su im rekli iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini da ima krivičnog djela, međutim takvi kao Mustafić niti koga slušaju, niti se koga boje“, rekao je ovaj izvor.

Mustafić je postavio bilborde sa uvredljivim sadržajima, ratne zastave bivše Armije BiH i transparente sa natpisima uvredljivim za Srbe.

U MUP-u RS kažu da su prije desetak dana, čim su saznali za sporne sadržaje, izašli na lice mjesta i sačinili službenu zabilješku i uz izvještaj dostavili je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini koje je ocijenilo da ima elemenata krivičnog djela i to izazivanja rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Ostavi poruku