SHARE

Комунална полиција из Сребренице поднијела је Основном суду у овом граду прекршајну пријаву против Ибрахима Мустафића, предсједника Управног одбора Удружења “Мајке Сребренице”, јер се оглушио о њихова наређења да уклони спорне натписе које је поставио уочи обиљежавања 11. јула у Меморијалном центру у Поточарима, пишу “Независне новине”.

У Окружном тужилаштву у Бијељини кажу да су наредили Комуналној полицији у овом граду да уклони билборде и заставе јер је ријеч о кривичном дјелу, те да су онда они Мустафићу наредили да има два дана да уклони спорне садржаје.

С обзиром на то да Мустафић није уклонио спорне садржаје, Комунална полиција поднијела је против њега надлежном Основном суду прекршајну пријаву због непоштивања Одлуке о комуналном реду.

Извор “Независних новина” из општине Сребреница појаснио је да у овим случајевима Комунална полиција треба да уклони спорне садржаје, те да рачун са трошковима уклањања достави Мустафићу, али да од тога није било ништа.

“Све је то политика. Комунална полиција је дужна да то склони ако су им рекли из Окружног тужилаштва у Бијељини да има кривичног дјела, међутим такви као Мустафић нити кога слушају, нити се кога боје”, рекао је овај извор.

Мустафић је поставио билборде са увредљивим садржајима, ратне заставе бивше Армије БиХ и транспаренте са натписима увредљивим за Србе.

У МУП-у РС кажу да су прије десетак дана, чим су сазнали за спорне садржаје, изашли на лице мјеста и сачинили службену забиљешку и уз извјештај доставили је Окружном тужилаштву у Бијељини које је оцијенило да има елемената кривичног дјела и то изазивања расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости.

SHARE

Оставите одговор