Naslovna Vijesti Uhapšeno 11 lica

Uhapšeno 11 lica

0

U policijskoj akciji „Neretva“ uhapšeno je 11 lica, a do sada je oduzeto oko kilogram heroina visoke čistoće, više od dva kilograma smjese za povećanje obima heroina (paracetamol-kofein), sredstva za pakovanje ove droge, digitalne vage, oružje, municija, veći broj vozila, predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa i teških krađa, izjavila je portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

MUP RS i MUP Kantona Tuzla još tragaju za određenim brojem lica, a na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Doboj i MUP Kantona Tuzla po naredbi dobojskog Okružnog suda vrši se pretres 11 lokacija.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim licima koja će u toku sutrašnjeg dana uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata Okružnom tužilaštvu Doboj.

Ova grupa tereti se za prodaju više od pet kilograma heroina visoke čistoće i više od dva kilograma smjese za uvećanje obima heroina.

U toku prošle godine pod nadzorom i kontrolom tužioca Željke Radović i Okružnog tužilaštva Doboj, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i dobojskog CJB počeli su prikupljanje informacija i saznanja o licima koji su snabdjevači nižim i srednjim dilerima heroina (oni koji rade „mravlju“ trgovinu i oni koji snabdijevaju dilere za `mravlju` trgovinu), uglavnom za područje koje pokriva CJB Doboj.

Operativna akcija pod kodnim nazivom „Neretva“ započela je 20. aprila pod koordinacijom Uprave kriminalističke policije MUP-a RS. U akciji su učestvovali pripadnici CJB Doboj, CJB Bijeljina, CJB Istočno Sarajevo i CJB Banjaluka.

Akcija je usmjerena na dokumentovanje i dokazivanje krivičnog djela neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga, kao i drugih krivičnih djela koja su sadržana u ovom krivičnom djelu kako bi se obezbijedio novac za kriminalno djelovanje.

Današnje aktivnosti pratila je i Misija evropske policije u BiH (EUPM).

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version