У полицијској акцији „Неретва“ ухапшено је 11 лица, а до сада је одузето око килограм хероина високе чистоће, више од два килограма смјесе за повећање обима хероина (парацетамол-кофеин), средства за паковање ове дроге, дигиталне ваге, оружје, муниција, већи број возила, предмети који потичу из кривичних дјела крађа и тешких крађа, изјавила је портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Шоја.

МУП РС и МУП Кантона Тузла још трагају за одређеним бројем лица, а на подручју које покрива Центар јавне безбједности Добој и МУП Кантона Тузла по наредби добојског Окружног суда врши се претрес 11 локација.

У току је криминалистичка обрада над ухапшеним лицима која ће у току сутрашњег дана уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата Окружном тужилаштву Добој.

Ова група терети се за продају више од пет килограма хероина високе чистоће и више од два килограма смјесе за увећање обима хероина.

У току прошле године под надзором и контролом тужиоца Жељке Радовић и Окружног тужилаштва Добој, припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а РС и добојског ЦЈБ почели су прикупљање информација и сазнања о лицима који су снабдјевачи нижим и средњим дилерима хероина (они који раде „мрављу“ трговину и они који снабдијевају дилере за `мрављу` трговину), углавном за подручје које покрива ЦЈБ Добој.

Оперативна акција под кодним називом „Неретва“ започела је 20. априла под координацијом Управе криминалистичке полиције МУП-а РС. У акцији су учествовали припадници ЦЈБ Добој, ЦЈБ Бијељина, ЦЈБ Источно Сарајево и ЦЈБ Бањалука.

Акција је усмјерена на документовање и доказивање кривичног дјела неовлаштено стављање у промет опојних дрога, као и других кривичних дјела која су садржана у овом кривичном дјелу како би се обезбиједио новац за криминално дјеловање.

Данашње активности пратила је и Мисија европске полиције у БиХ (ЕУПМ).

Ostavi poruku