У нападу бомбаша самоубице испред канцеларије локалног званичника на северозападу Пакистана, данас је убијено најмање 48 људи а око 80 рањено, саопштиле су власти.Нападач на мотоциклу дигао је себе у ваздух испред локалне владине канцеларије у селу Јакагунд у области Мохманд, паштунској племенској зони близу границе с Авганистаном, где је пакистанска војска последњих недеља покренула акцију против талибанских екстремиста.

У експлозији је уништено или оштећено око 70-80 радњи, неколико возила, канцеларија локалне власти, а оштећена је и зграда затвора, одакле је највероватније побегло 28 осудјеника, јавио је АП.

Бомбаш самоубица је био на мотоциклу и покушао је да удје у канцеларију управника племенске области Мохманд Расула Кана, који у тренутку напада није био у канцеларији. Пошто је заустављен на улазу,  нападач је активирао експлозив, рекао је представник владе Мераџ Дин.

Дин је казао да је у нападу погинуло 48, а други званичници рекли су да је рањено најмање 80 људи.

Данашњи напад указује да су талибански екстремисти и даље јаки у пакистанској племенској области код границе са Авганистаном, упркос пакистанским војним офанзивама и да одатле покрећу прекограничне акције на медјународне снаге у суседном Авганистану, наводи америчка агенција.

Ostavi poruku