Naslovna Vijesti Razmena špijuna kao na filmu

Razmena špijuna kao na filmu

0

Razmena špijuna izmedju Rusije i SAD, po svoj prilici obavljena je danas na aerodromu u Beču podalje od očiju javnosti na delu koji je još u izgradnji.Sve je dešavalo kao u američkim špijunskim filmovima.

Oko 11.15 časova na aerodrom Švehat sleteli su jedan manji ruski vojni avion i jedan američki čarter avion „Vizion erlajns-a“, koji su po svemu sudeći prevozili špijune za razmenu.

Sama razmena špijuna izvršena je potom jednim crnim kombijem na aerodromskom  terminalu koji se još uvek nalazi u fazi izgradnje.

Najverovatnije špijuni su iz dva aviona prebačeni preko terminala uz pomoć crnog transportera u kome se nije dalo videti koga je prevozio.

Austrijske vlasti nisu navodno bile umešane u ovu akciju. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Rudolf Golija naglasio se da se ne radi o „stvari Austrije“ te da zbog toga ove vesti ne može niti da demantuje, niti da potrvdi.

Takodje ni portparol aerodroma Švehat nije želeo da da informacije o razmeni špijuna, ukazujući da bi trebalo pitati Ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova Austrije, čiji su portparoli preusmerili pitanje na aerodrom.

Inače prema proceduri za razmenu agenata u akciji su morali da učestvuju predstavnici zvanične Austrije.

Naime, predstavnici zvaničnog Beča, kako nalaže procedura, morali su da, pošto je Austrija neutralna zemlja,  pitaju agente koji se razmenjuju, da li je razmena na dobrovoljnoj osnovi. Tek kada se ta diplomatska procedura okonča dobija se zeleno svetlo za nastavak putovanja stranih špijuna.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version