Naslovna Vijesti „Parastos dudu“ u Kovilju

„Parastos dudu“ u Kovilju

0

Za 10-tak dana u Kovilju će „stradati“ mnogo dudova kada tradicionalna „Koviljska rakijada“ bude otvorena takmičenjem u pečenju „dudovače“.

Tradicionalna „Koviljska rakijada“ pod stalnim sloganom „Parastos dudu“ biće održana 17. jula u bačkom mestu Kovilj kod Novog Sada, uz učešće između 50 i 80 takmičara iz cele Srbije u pečenju domaće rakije, najavili su danas organizatori.

Predsednik organizacionog odbora 15. „Koviljske rakijade“ Sava Graorac rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da se takmičari u pravljenju rakije i riblje čorbe mogu prijaviti do 15. jula.

Prema njegovim rečima, „Koviljska rakijada“ koja će biti održana na igralištu FK Šajkaš, počinje u subotu od 14.00 tradicionalnim pečenjem rakije od duda, a na manifestaciji će biti priređeno i takmičenje mladih pecaroša i obeleženo 55 godina lokalnog „Kluba lažova“.

Književnik Raša Popov pozvao je da se dođe na „Koviljsku rakijadu“ naglasivši da posetioci tu neće naći industrijsku, već „pravu domaću rakiju, koju prave ljudi koji imaju pecare i znaju najlepše tajne pečenja rakije“ raznih vrsta.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version