Grupa „Legende“, poznata po svom starogradskom muzičkom stilu, planira da na novi studijski album uvrsti i duet, drugi u 22-godišnjoj karijeri. Reč je o pesmi „Tamburaši“ koju će otpevati sa bosanskim pevačem Halidom Bešlićem.

Zoran Dašić Daša, autor i vođa sastava, kaže da je čim je napravio tekst i melodiju, pomislio da bi bilo idealno da je otpevaju sa folk legendom.
– Prvi duet smo snimili sa Borom Đorđevićem, a evo ga drugi, mislim da će publika sjajno reagovati na ovaj interesantni spoj. Osim toga, ovo će biti sjajna najava za naš novi album koji objavljujemo krajem leta – kaže Daša.
Naš sagovornik kaže da su sad gora vremena nego što su bila ranije, kada su ih svojatali da su grupa „u službi Miloševićevog režima“.

– To blage veze nema s životom. Pričali su, pisali da smo „njihovi“, čak su posle demokratskih promena isticali šta će sad kad su „njihovi“ otišli s vlasti, a evo, sadašnjost ih demantuje, jer trajemo i dalje, zar ne? Kada nešto valja, onda valja. Za 13 godina smo čak 45 puta do vrha napunili Centar „Sava“, a za to smo dobili tek dva novinska članka veličine kutije cigareta – zaključuje Dašić.

Ostavi poruku