Насловна Босна и Херцеговина Кос преговара о признању кривице

Кос преговара о признању кривице

0

Франц Кос, који је осумњичен за геноцид у Сребреници, преговара са Тужилаштвом БиХ о могућем признању кривице, речено је на рочишту на којем је разматран приједлог тужиоца за продужење притвора, јавља БИРН. Косов бранилац Душко Томић рекао је да одбрана разговара са Тужилаштвом БиХ о нагодби.

„Изношење неких информација у јавност било би погубно по Коса и његову породицу“, истакао је Томић.

Кос је осумњичен да је као припадник 10. диверзантског одреда учествовао у убиству око 1 000 људи на Војној економији Брањево у Пилици код Зворника у јулу 1995. године.

Тужилаштво БиХ тражи продужење притвора за још два мјесеца како би завршило истрагу у оквиру које настоји открити и друге починиоце ових масовних убистава.

Продужење притвора затражено је због опасности од бјекства осумњиченог, који је држављанин Словеније, утицаја на свједоке и саучеснике, као и због могућности ремећења јавног реда и мира.

„Утврђујемо идентитет припадника Братуначке бригаде, а такође је потребно идентификовати људе који су одвели припаднике Десетог диверзантског одреда на економију Брањево“, рекао је тужилац Дубравко Чампара.

Он је додао да је Суд БиХ расписао потјернице за саучесницима из Десетог диверзантског одреда, који се налазе у Србији.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version