Три компаније које су продуцирале серију „Неш Бриџис“ дужне су да звезди серије Дону Џонсону исплате више од 23 милиона долара обештећења. Џонсон је тужбу поднео због, како је тврдио, неисплаћених ауторских права над серијом која се и даље емитује у 45 земаља.

Америчком глумцу Дону Џонсону порота је доделила обештећење од 23,2 милиона долара на име хонорара и ауторских права за ТВ серију „Неш Бриџиз“.

Џонсон је, фебруара 2009, тужио три компаније које су радиле на серији приказиваној током шест сезона на телевизији Си-Би-Ес, јер су му, како је навео у тужби, ускраћени милиони долара профита.

Према уговору који су Џонсонови адвокати предочили суду, глумац је власник 50 одсто ауторских права.

Представници једне од тужених компанија тврдили су, током суђења, да је „Неш Бриџиз“ донео само губитке и да због тога Џонсон није исплаћен.

Највећи део серије сниман је у Сан Франциску, што је, како су објаснили, допринело великим трошковима.

Са друге стране, Џонсон и његови правни заступници тврде да су продуценти серије „Неш Бриџис“, само од продаје права приказивања широм света, зарадили више од 150 милиона долара.

Поротници су, на крају, прихватили глумчеву аргументацију да он, по уговору, има право на обештећење.

Обе стране тврде да том пресудом није стављена тачка на цео случај.

Продуцентске компаније најављују жалбу, а Џонсонови адвокати кажу да ће тражити још новца, с обзиром на то да се „Неш Бриџис“ и даље приказује у 45 земаља.

Leave a Reply