Tri kompanije koje su producirale seriju „Neš Bridžis“ dužne su da zvezdi serije Donu Džonsonu isplate više od 23 miliona dolara obeštećenja. Džonson je tužbu podneo zbog, kako je tvrdio, neisplaćenih autorskih prava nad serijom koja se i dalje emituje u 45 zemalja.

Američkom glumcu Donu Džonsonu porota je dodelila obeštećenje od 23,2 miliona dolara na ime honorara i autorskih prava za TV seriju „Neš Bridžiz“.

Džonson je, februara 2009, tužio tri kompanije koje su radile na seriji prikazivanoj tokom šest sezona na televiziji Si-Bi-Es, jer su mu, kako je naveo u tužbi, uskraćeni milioni dolara profita.

Prema ugovoru koji su Džonsonovi advokati predočili sudu, glumac je vlasnik 50 odsto autorskih prava.

Predstavnici jedne od tuženih kompanija tvrdili su, tokom suđenja, da je „Neš Bridžiz“ doneo samo gubitke i da zbog toga Džonson nije isplaćen.

Najveći deo serije sniman je u San Francisku, što je, kako su objasnili, doprinelo velikim troškovima.

Sa druge strane, Džonson i njegovi pravni zastupnici tvrde da su producenti serije „Neš Bridžis“, samo od prodaje prava prikazivanja širom sveta, zaradili više od 150 miliona dolara.

Porotnici su, na kraju, prihvatili glumčevu argumentaciju da on, po ugovoru, ima pravo na obeštećenje.

Obe strane tvrde da tom presudom nije stavljena tačka na ceo slučaj.

Producentske kompanije najavljuju žalbu, a Džonsonovi advokati kažu da će tražiti još novca, s obzirom na to da se „Neš Bridžis“ i dalje prikazuje u 45 zemalja.

Ostavi poruku