Полиција РС је у три одвојене акције ухапсила Александра Илића (22) из Бијељине, Жељка Пандуревића (34) из Источног Сарајева и Радомира Јоковића (28) из Братунца, осумњичена за три силовања.

Бијељинска полиција Јоковића, који је признао да је силовао малољетну М.Л. из Србије током одржавања „Беер феста“, ухапсила је захваљујући помоћи грађана Братунца, који су одмах након објављивања његове фотографије у медијима позвали полицију.

Малољетна М.Л. силована је током одржавања музичко-пивског фестивала „Беер фест“ када ју је Јоковић, плешући и носећи је на леђима, удаљио од масе и силовао. Касније је М.Л., иначе држављанка Србије која је дошла да посјети тетку, прегледала фотографије и препознала Јоковића, а затим је бијељинска полиција фотографије доставила медијима и на тај начин му ушла у траг.

Ухапшени Александар Илић (22) из Ченгића покрај Бијељине осумњичен је за покушај силовања једанаестогодишње дјевојчице П.М. из истог мјеста, а силовање је спријечио шеф смјене у Полицијској станици Јања Младен Цвјетиновић.

Из ЦЈБ Бијељина су саопштили да је Цвјетиновић чуо дјечји плач и запомагање из женског пољског WЦ-а, те да је развалио врата и на лицу мјеста савладао Илића, којег је затим преузела бијељинска полиција.

Треће силовање догодило се у Источном Сарајеву, када је Пандуревић у Палама силовао седамдесетједногодишњу старицу, иначе комшиницу коју је одраније познавао.

У ЦЈБ Источно Сарајево кажу да је осумњичени ухапшен у сриједу, а да је старица силована у недјељу, те да је ухапшени Ж.П. током полицијског саслушања признао да је починио силовање.

„Силовање је пријавио комшија оштећене. Старица је том комшији казала да је силовање извршено у недјељу навече нешто прије поноћи“, казала је Данка Тешић, портпарол ЦЈБ Источно Сарајево.

Након датог исказа полицији старица је упућена на гинеколошки преглед како би се спровела одређена вјештачења.

Незванично сазнајемо да је старица живјела сама, те да јој је Пандуревић у више наврата помагао при радовима које старица није могла сама да заврши.

Сва тројица силоватеља су послије криминалистичке обраде у полицији прослијеђена надлежним окружним тужилаштвима на даље поступање.

До закључења овог броја „Независних“ силоватељи су саслушавани, а према незваничним информацијама за сву тројицу ће бити предложен једномјесечни притвор.

Leave a Reply