Policija RS je u tri odvojene akcije uhapsila Aleksandra Ilića (22) iz Bijeljine, Željka Pandurevića (34) iz Istočnog Sarajeva i Radomira Jokovića (28) iz Bratunca, osumnjičena za tri silovanja.

Bijeljinska policija Jokovića, koji je priznao da je silovao maloljetnu M.L. iz Srbije tokom održavanja „Beer festa“, uhapsila je zahvaljujući pomoći građana Bratunca, koji su odmah nakon objavljivanja njegove fotografije u medijima pozvali policiju.

Maloljetna M.L. silovana je tokom održavanja muzičko-pivskog festivala „Beer fest“ kada ju je Joković, plešući i noseći je na leđima, udaljio od mase i silovao. Kasnije je M.L., inače državljanka Srbije koja je došla da posjeti tetku, pregledala fotografije i prepoznala Jokovića, a zatim je bijeljinska policija fotografije dostavila medijima i na taj način mu ušla u trag.

Uhapšeni Aleksandar Ilić (22) iz Čengića pokraj Bijeljine osumnjičen je za pokušaj silovanja jedanaestogodišnje djevojčice P.M. iz istog mjesta, a silovanje je spriječio šef smjene u Policijskoj stanici Janja Mladen Cvjetinović.

Iz CJB Bijeljina su saopštili da je Cvjetinović čuo dječji plač i zapomaganje iz ženskog poljskog WC-a, te da je razvalio vrata i na licu mjesta savladao Ilića, kojeg je zatim preuzela bijeljinska policija.

Treće silovanje dogodilo se u Istočnom Sarajevu, kada je Pandurević u Palama silovao sedamdesetjednogodišnju staricu, inače komšinicu koju je odranije poznavao.

U CJB Istočno Sarajevo kažu da je osumnjičeni uhapšen u srijedu, a da je starica silovana u nedjelju, te da je uhapšeni Ž.P. tokom policijskog saslušanja priznao da je počinio silovanje.

„Silovanje je prijavio komšija oštećene. Starica je tom komšiji kazala da je silovanje izvršeno u nedjelju naveče nešto prije ponoći“, kazala je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Nakon datog iskaza policiji starica je upućena na ginekološki pregled kako bi se sprovela određena vještačenja.

Nezvanično saznajemo da je starica živjela sama, te da joj je Pandurević u više navrata pomagao pri radovima koje starica nije mogla sama da završi.

Sva trojica silovatelja su poslije kriminalističke obrade u policiji proslijeđena nadležnim okružnim tužilaštvima na dalje postupanje.

Do zaključenja ovog broja „Nezavisnih“ silovatelji su saslušavani, a prema nezvaničnim informacijama za svu trojicu će biti predložen jednomjesečni pritvor.

Ostavi poruku