Naslovna Vijesti Traži 40 časova za ispitivanje Mandića

Traži 40 časova za ispitivanje Mandića

0

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je danas od pretresnog vijeća Haškog tribunala da mu odobri 40 umjesto 20 časova za unakrsno ispitivanje svjedoka Momčila Mandića.

„On je jedan od ključnih svedoka po znanju i kompetenciji, jer je u zajedničkom MUP-u bio prvi čovek za prevenciju i gonjenje celokupnog kriminala u BiH, a u RS je posle bio ministar pravde“, rekao je Karadžić, naglasivši da je Mandić „bio i učesnik i svedok“.

Karadžić je istakao da, ukoliko se „ne složi čitav mozaik događaja“, sudsko vijeće neće vidjeti suštinu.

On je istakao da je prvi dio događaja o podjeli MUP-a krucijalan, jer su srpski predstavnici na sve načine pokušavali da spriječe pogoršanje situacije, ali su bili suočeni sa zavjerom Muslimana i Hrvata, koji imaju dvije trećine vlasti.

Pretresno vijeće ponovo je pozvalo Karadžića da bude efikasniji u ispitivanju. Predsedavajući sudija O-Gon Kvon ukazao je da je Karadžić potrošio šest časova na personalna pitanja.

„Ovde se ne bavimo istorijom BiH, već krivičnim suđenjem“, rekao je Kvon, pozivajući Karadžića da se koncentriše na događaje koji se pominju u optužnici.

Glavni pretres se nastavlja.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version