SHARE

Некадашњи предсједник Републике Српске (РС) Радован Караџић затражио је данас од претресног вијећа Хашког трибунала да му одобри 40 умјесто 20 часова за унакрсно испитивање свједока Момчила Мандића.

“Он је један од кључних сведока по знању и компетенцији, јер је у заједничком МУП-у био први човек за превенцију и гоњење целокупног криминала у БиХ, а у РС је после био министар правде”, рекао је Караџић, нагласивши да је Мандић “био и учесник и сведок”.

Караџић је истакао да, уколико се “не сложи читав мозаик догађаја”, судско вијеће неће видјети суштину.

Он је истакао да је први дио догађаја о подјели МУП-а круцијалан, јер су српски представници на све начине покушавали да спријече погоршање ситуације, али су били суочени са завјером Муслимана и Хрвата, који имају двије трећине власти.

Претресно вијеће поново је позвало Караџића да буде ефикаснији у испитивању. Председавајући судија О-Гон Квон указао је да је Караџић потрошио шест часова на персонална питања.

“Овде се не бавимо историјом БиХ, већ кривичним суђењем”, рекао је Квон, позивајући Караџића да се концентрише на догађаје који се помињу у оптужници.

Главни претрес се наставља.

SHARE

Оставите одговор