Насловна Босна и Херцеговина Непожељни сви који признају Српску

Непожељни сви који признају Српску

5

У Меморијалном центру Поточари непожељни су сви најављени страни званичници који признају Републику Српску, поручили су данас из невладиног удружења „Мајке Сребренице“.

Уочи традиционалне комеморације 11. јула предсједник Управног одбора овог удружења Ибран Мустафић поручио је предсједнику Србије Борису Тадићу да је добродошао само у „Републику Босну и Херцеговину“, а уколико признаје Републику Српску онда су за њега „врата увијек затворена“.

Иста порука исписана је на билбордима које је Мустафић прије мјесец дана поставио уз ограду Меморијаног центра.

За „Мајке Сребренице“ непожељан је и најављени долазак премијера Турске Тајипа Ердогана којег иронично називају „помиритељем два братска народа“ због тога што Турска као утицајан члан НАТО савеза није спречила страдања током рата у БиХ.

Уколико признају Републику Српску, Тадићу и Ердогану удружење „Мајке Сребренице“ поручују – „Војводина је независна држава, Санџак је Република, Курдистан је Република“.

У саопштењу се износи и низ личних увреда на рачун српског предсједника Тадића, од оптужби да је његов отац академик Љубомир Тадић један од креатора „агресије и геноцида“, до тврдњи да се српски командант генерал Ратко Младић скривао у касарнама Србије у вријеме када је Тадић био министар одбране.

„Мајке Сребренице“ данас су оптужиле и Странку демократске акције да је „злочиначка и геноцидна“ због одржавања веза са Тадићем и Ердоганом, као и због начина организације овогодишње комеморације, уз поруку да ће се 11. јула „итекако чути“ њихов глас.

5 КОМЕНТАРИ

Ostavi poruku

Exit mobile version