Na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu, danas počinje 11. festival „Egzit“ i traje do 11. jula. Prvog dana nastupaju Mika, „El-Si-Di saundsistem“, di-džej Šedou, „Jesejer“, „Mike snou“, „Suisajdal tendesiz“…

Festival „Egzit“ počinje danas, a na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima „Fejt nou mor“ (Faith No More), Mika, „Kemikal braders“ (Chemical Brothers) i „Plasibo“ (Placebo).

Na Glavnoj festivalskoj bini (Main Stage), publika će moći da čuje i „El-Si-Di saundsistem“ (LCD Soundsystem), di-džej Šedoua (DJ Shadow), Misi Eliot i em-si Dajnamajta (MC Dynamite), kao i „Pendulum“ i norveški „Rojksop“ (Royksopp).

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i regiona, a neka od njih su novosadski „Ringišpil“, beogradski „Repetitor“ i „Lolobriđida“ (Lollobrigida) iz Hrvatske i „Elvis Džekson“ (Elvis Jackson) iz Slovenije.

Popularna „Fjužn“ (Fusion) bina ove godine, između ostalih, ugostiće „Mike snou“ (Miike Snow) i „Kultur šok“ (Cultur Shock), a pored njih nastupiće i „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Generacija bez budućnosti“, „KUD Idijoti“ i Ti-Bi-Ef (TBF).

Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program „Dens arene“ (Dance Arena), koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče, u areni će nastupiti jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice – Dejvid Geta.

U „Dens areni“ očekuju se i nastupi „Kristal kaslsa“ (Crystal Castles), „Dirti sauta“ (Dirty South) iz Australije, Džoša Vinka iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.

Tokom četiri dana „Egzita“ održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.

Na „Egzitu“ će se, i ove godine, predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru „Pijace nevladinih organizacija“, a tokom festivala na bini „Agora“ održavaće se tribine i debate.

U okviru turističkog projekta „Dan više“, Egzit tim organizovao je i mnoge manifestacije pod nazivom „Get eksajtid“ (Get Exited), u okviru kojeg će, na različitim mestima u Novom Sadu, biti organizovan besplatan program.

Program „Get eksajtid“ odvijaćen se na nekoliko bina, na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-džejevi, a trajaće od 6. do 12. jula.

Kamp, žurke, radionice…

Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu „Štrand“. Posetioci festivala moći će, i ove godine, smeštaj da potraže u Egzitovom kampu – „Egzit vilidž“, koji je smešten na lokaciji bivše kasarne „Janko Čmelik“ na Petrovaradinu i otvoren je od 5. do 14. jula.

I u kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti.

Tokom „Egzita“, u kampu će biti postavljeni i privremeni bankomati, zatim na ulazu u Tvrđavu i unutar Tvrđave, na samom festivalu. Na usluzi će biti i privremene menjačnice.

Na festivalu će, i ove godine, za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta – „token“, a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.

Posetioci „Egzit“ festivala koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala.

Besplatan prevoz počeće u četvrtak, 8. jula, i odvijaće se svakodnevno, do 12. jula.

Zainteresovani za besplatan prevoz mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv, u odeljku „Tuborg autobusi“.

Ovogodišnji, 11. festival „Egzit“ traje do 11. jula.

Ostavi poruku