Лидер СРС-а Војислав Шешељ изјавио је у судници Хашког трибунала да је „лаж и клевета“ да је из притвора наручио убиство некадашњег страначког сарадника Томислава Николића.

Он тврди да су такве тврдње производ договора бившег генералног секретара СРС-а Александра Вучића са адвокатима ухапшеног члана „земунског клана“ Милоша Симовића с циљем лажних оптужби ради што већег јавног ефекта.

„То су све лажи и клевете. Никада у животу нисам био умешан ни у једно убиство и недолично кривично дело“, рекао је Шешељ, уз опаску да му се до сада судило само за политичке деликте.

Као „највећи проблем“, Шешељ је навео то што „и Николић и Вучић тврде“ да је наручио убиство преко своје жене Јадранке Шешељ са циљем да му буду ограничене посјете супруге у притвору.

Шешељ је упозорио судије да ће престати да узима лијекове, већином за срце, уколико му, као посљедица тврдњи да је убиство наводно наручио преко супруге Јадранке, Трибунал ограничи супругине посјете, док је председавајући судија Жан Клод Антонети узвратио оптуженом да „не уцјењује“.

У притвору Трибунала у Схевенингену Шешељ је од 24. фебруара 2003. године када се добровољно предао пошто је против њега подигнута оптужница због злочина над несрбима од 1991 до 1993. године.

Ostavi poruku