Lider SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je u sudnici Haškog tribunala da je „laž i kleveta“ da je iz pritvora naručio ubistvo nekadašnjeg stranačkog saradnika Tomislava Nikolića.

On tvrdi da su takve tvrdnje proizvod dogovora bivšeg generalnog sekretara SRS-a Aleksandra Vučića sa advokatima uhapšenog člana „zemunskog klana“ Miloša Simovića s ciljem lažnih optužbi radi što većeg javnog efekta.

„To su sve laži i klevete. Nikada u životu nisam bio umešan ni u jedno ubistvo i nedolično krivično delo“, rekao je Šešelj, uz opasku da mu se do sada sudilo samo za političke delikte.

Kao „najveći problem“, Šešelj je naveo to što „i Nikolić i Vučić tvrde“ da je naručio ubistvo preko svoje žene Jadranke Šešelj sa ciljem da mu budu ograničene posjete supruge u pritvoru.

Šešelj je upozorio sudije da će prestati da uzima lijekove, većinom za srce, ukoliko mu, kao posljedica tvrdnji da je ubistvo navodno naručio preko supruge Jadranke, Tribunal ograniči suprugine posjete, dok je predsedavajući sudija Žan Klod Antoneti uzvratio optuženom da „ne ucjenjuje“.

U pritvoru Tribunala u Sheveningenu Šešelj je od 24. februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao pošto je protiv njega podignuta optužnica zbog zločina nad nesrbima od 1991 do 1993. godine.

Ostavi poruku