Ko šta radi, Pol Boldvin izlazi pred sudiju! To mu dođe kao neko zanimanje, jer je ovaj Amerikanac uhapšen čak 154 puta.

Četrdesetdevetogodišnji Pol Baldvin iz američkog Portsmuta u Nju Hempširu nastavio je da obara sopstveni rekord, jer je pre par dana uhapšen po 154. put.

Američki, a možda i svetski rekorder po broju hapšenja, ovog puta je završio iza rešetaka zbog toga što je ukrao dva pakovanja sa po 18 konzervi piva i jedno sa 12 „badvajzera“ u Mejnu, što su potvrdile kamere za nadzor.

Naravno, Boldvin, koji je policiji rekao da živi u ulici Bruster, nije se pojavio pred sudom i pored gomile naloga koji su mu upućeni, pa je priveden, rekao je šef policije Ed Strong. Pošto opet nije imao za kauciju, do suđenja zakazanog za 9. avgust će sedeti u pritvoru.

Spisak prekršaja mu je beskonačan i malo je stvari zbog kojih nije odgovarao – osam povreda poseda, četiri pokušaja prevare sa osiguranjem, krađe, podmetanje požara, uzimanje ukradene robe…

Nikada, doduše, nije pravio teška krivična dela, kao što su ubistva ili oružane pljačke. Pre godinu i po dana uhapšen je zbog krađe limenke piva koja košta dva dolara, a morao je da plati kaznu od 5.000 dolara, koja mu je zamenjena za zatvor.

Par dana nakon što je izašao iz zatvora potukao se u pabu, zbog čega je bio uhapšen 153. put i osuđen na godina dana zatvora.

Pre 154. hapšenja, na slobodi je proveo čitave dve sedmice.

Ostavi poruku