SHARE

Предсједништво БиХ донијело је данас Одлуку о продужетку мандата контингенту Оружаних снага БиХ у мировној операцији УН у Демократској Републици Конго.  Чланови Предсједништва БиХ примили су к знању Информацију о учешћу делегације БиХ на састанку министара одбране земаља учесница у мисији ИСАФ.

На сједници је утврђено да предсједник Турске Абдулах Гул посјети БиХ 2. и 3. септембра ове године, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Усвојен је Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2009. годину, наводи се у саопштењу.

Предсједништво је донијело Одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума Савјета министара БиХ и Владе Уједињених Арапских Емирата о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.

На сједници је донесена Одлука о о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума Савјета министара БиХ и Владе Државе Катар о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша и споразума БиХ и Шведске о развојној сарадњи.

Предсједништво је донијело Одлуку о прихватању споразума и одређивању потписника за споразум Савјета министара БиХ и Владе Катара о избјегавању двоструког опорезивања и спречавању фискалне утаје у односу на порезе на доходак.

На сједници је донесена Одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Меморандума о разумијевању у области археологије Савјета министара БиХ и Египта.

Донесена је и Одлука о прихватању споразума и одређивању потписника за споразум о кредиту БиХ и Уникредит банке – Пројекат опремање Кантоналне болнице у Орашју.

Предсједништво БиХ одгодило је разматрање више приједлога одлука о прихватању међународних споразума, међу којима је и протокол о привилегијама и имунитетима Центра за провођење закона у југоисточној Европи.

SHARE

Оставите одговор