Predsjedništvo BiH donijelo je danas Odluku o produžetku mandata kontingentu Oružanih snaga BiH u mirovnoj operaciji UN u Demokratskoj Republici Kongo.  Članovi Predsjedništva BiH primili su k znanju Informaciju o učešću delegacije BiH na sastanku ministara odbrane zemalja učesnica u misiji ISAF.

Na sjednici je utvrđeno da predsjednik Turske Abdulah Gul posjeti BiH 2. i 3. septembra ove godine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Na sjednici je donesena Odluka o o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Države Katar o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i sporazuma BiH i Švedske o razvojnoj saradnji.

Predsjedništvo je donijelo Odluku o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum Savjeta ministara BiH i Vlade Katara o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju fiskalne utaje u odnosu na poreze na dohodak.

Na sjednici je donesena Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju u oblasti arheologije Savjeta ministara BiH i Egipta.

Donesena je i Odluka o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum o kreditu BiH i Unikredit banke – Projekat opremanje Kantonalne bolnice u Orašju.

Predsjedništvo BiH odgodilo je razmatranje više prijedloga odluka o prihvatanju međunarodnih sporazuma, među kojima je i protokol o privilegijama i imunitetima Centra za provođenje zakona u jugoistočnoj Evropi.

Ostavi poruku