SHARE

Дисциплинска комисија ФИФА одредила је новчану казну од 14.000 швајцарских франака и суспензију од четири утакмице селектору Србије Радомиру Антићу због “непримјереног понашања” након фудбалске утакмице Србија – Аустралије (1:2) на Свјетском првенству у Јужној Африци.

Пошто се српска фудбалска репрезентација није квалификовала за наредне рунде овогодишњег Свјетског првенства, ова суспензија од четири утакмице биће одрађена на наредним званичним утакмицама репрезентације, односно на прва четири квалификациона меча за одлазак на Европски шампионат 2012. године.

Фудбалски савез Србије изразио је незадовољство због непримјерене казне Дисциплинске комисије ФИФА од 3. јула, због које ће искористити све правне потенцијале кроз жалбу која ће услиједити у року од седам дана.

“Овим није кажњен само селектор Антић, већ и наша репрезентација и српски фудбал у целини, јер се налазимо на прагу квалификација за Европско првенство 2012. С циљем заштите спортске правде и фудбалских интереса, правни и административни тим Фудбалског савеза Србије (ФСС) спреман је да се због овако оштре и грубе казне жали чак и Независном суду за спортску арбитражу у Лозани, уколико буде неопходно”, стоји на званичној интернет презентацији ФСС-а.

Претпоставља се да је “разговор” српског селектора са уругвајским судијом Хорхеом Лариондом послије меча Србија – Аустралија главни разлог за овако високу казну, а према свједочењу очевидаца, Антић је Ларионди замјерио што није свирао пенал у финишу утакмице, када је Тим Кејхил очигледно играо руком.

Све се одиграло при резултату 1:2 за Аустралију, а евентуалним голом Србија би ишла у осмину финала.

ФИФА је касније истог судију одстранила са Мундијала због катастрофалног суђења, поновљеног и на мечу осмине финала између Њемачке и Енглеске (4:1), када је Уругвајац поништио очигледан гол Енглезима за 2:2.

SHARE

Оставите одговор