Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је данас да су представници вехабијског покрета у БиХ распоредили своје људе у институцијама БиХ.
„Они су дошли до државног нивоа и мислим да је основни циљ вехабијског покрета стварање вјерске државе у БиХ погодне само за муслимане, а без Срба и Хрвата“, изјавио је Шпирић новинарима у Калиновику.

Он је навео да ће покушај стварања такве државе трајати деценијама.

„Бошњачко руководство мора јасно да каже да ли жели да уништи то зло и жели ли суживот са Србима и Хрватима“, додао је Шпирић.

Он је упозорио да је у БиХ на сцени глобални исламски тероризам којем „треба сасјећи коријене политичке и вјерске подршке који сежу до џамија“.

„Они који причају да се противе стварању вјерске државе директно учествују у томе и том проблему се мора посветити велика пажња“, сматра Шпирић.

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик рекао је да тероризам није безазлена појава у БиХ и да је потребно супротставити се том проблему са већом озбиљношћу.

„Оно што се дешава у посљедње вријеме не доприносу позитивном имиџу БиХ у свијету“, упозорио је Додик и најавио да ће се РС „активније укључити у рјешавање тог проблема“.

Додик је напоменуо да за БиХ проблем представља више од 3 000 људи који су евидентирани као потенцијални терористи.

Одговарајући на питање да ли се плаши за личну безбједност Додик је рекао да се осјећа сигурно све док МУП РС обезбјеђује њега и функционере РС.

Ostavi poruku