SHARE

Тужилаштво за ратне злочине Србије понудило је у поступку пред британским екстрадицоним судом који води поступак за иручење Србији бившег члана ратног Предсједништва БиХ Ејупа Ганића, и једног свједока очевица, официра – припадника колоне која је нападнута у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Тужилац Владимир Вукчевић рекао је вечерас за Радио-телевизују Србије да ће тај свједок свједочити у петак и да је истовремено свједок пред Хашким трибуналом, одакле ће бити пребачен у Лондон.

Раније данас Вучевић је изјавио да је Тужилаштво за ратне злочине Србије забринуто за безбједност заштићених свједока.

“Није ми драго што су процуреле информације о идентитету сведока”, рекао је он и додао да је Тужилаштво за ратне злочине доставило суду у Лондону писане изјаве заштићених свједока, као и да ће омогућити суду и Ганићевој одбрани да испитају те свједоке путем видео-линка.

Вукчевић је истакао да је српско тужилаштво понудило искључиво правну аргументацију, “на основу које сматра да постоји одређена количина сумње да је Ганић извршилац кривичног дјела ратног злочина у Добровољачкој улици”, како је наведено у захтјеву за екстрадицију.

Он је нагласио да не жели да залази на политички терен, а да је Ганићева одбрана “у овом случају у недостатку правних аргумената управо отишла на терен политике”.

Ганић је ухапшен 1. марта ове године на аеродрому у Лондону, на основу потјернице коју је Србија расписала за њим и још 18 особа из БиХ због напада на колону ЈНА у Сарајеву, 3. маја 1992.

SHARE

Оставите одговор