Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који ће предводити репрезентацију Србије од 9. до 11. јула у четвртфиналном мечу Дејвис купа против селекције Хрватске у Сплиту, изјавио је данас да српски тим поседује све квалитете за пласман у финале престижног такмичења.

„Штета је што се Србија и Хрватска састају у четвртфиналу, будући да својим квалитетима заслужују финале“, оценио је Ђоковић.

„Нама је ово највећи успех и све што будемо направили биће бонус. Знамо каква нас атмосфера очекује у Сплиту и како треба играти пред таквом публиком. Будући да сам играо много гренд слем мечева, надам се да ће ми то бити од користи“, рекао је Ђоковић.

Други рекет света напоменуо је да селекција Србије, у којој је и специјалиста за дубл Ненад Зимоњић, има „боље рангиране играче“, али и да „публика у Сплиту може да помогне домаћој репрезентацији“.

„Дејвис куп је непредвидив, посебно када сте гости. Иако су наши тенисерии боље рангирани, то не мора да буде велика предност , јер је публика додатни стимуланс. Меч се игра три дана и никад не знате шта може да се догоди. Највише стрепим од Љубичића који је ове године успео да ме победи и који је једном већ освојио Дејвис куп“, истакао је Ђоковић.

Први играч света у конкуренцији парова Зимоњић нагласио је да у предстојећем мечу „нема фаворита“.

„Задовољни смо што смо међу осам најбољих, али желимо да прођемо даље. Парови се играју тек другог дана и обе екипе имају добре дублове. Играо сам против свих играча, побеђивао и губио, тако да мислим да нема фаворита.“, нагласио је Зимоњић.

Срелектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић истакао је да је задовољан пријемом у Сплиту.

„Морамо да се навикнемо на дворану и услове који нас чекају“, рекао је Обрадовић, који није желео да открије име другог играча: „И Троицки и Типсаревић су у доброј форми. Одлуку о томе ко ће играти донећемо кроз неколико дана“, рекао је Обрадовић.

Ostavi poruku