Najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će predvoditi reprezentaciju Srbije od 9. do 11. jula u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske u Splitu, izjavio je danas da srpski tim poseduje sve kvalitete za plasman u finale prestižnog takmičenja.

„Šteta je što se Srbija i Hrvatska sastaju u četvrtfinalu, budući da svojim kvalitetima zaslužuju finale“, ocenio je Đoković.

„Nama je ovo najveći uspeh i sve što budemo napravili biće bonus. Znamo kakva nas atmosfera očekuje u Splitu i kako treba igrati pred takvom publikom. Budući da sam igrao mnogo grend slem mečeva, nadam se da će mi to biti od koristi“, rekao je Đoković.

Drugi reket sveta napomenuo je da selekcija Srbije, u kojoj je i specijalista za dubl Nenad Zimonjić, ima „bolje rangirane igrače“, ali i da „publika u Splitu može da pomogne domaćoj reprezentaciji“.

„Dejvis kup je nepredvidiv, posebno kada ste gosti. Iako su naši teniserii bolje rangirani, to ne mora da bude velika prednost , jer je publika dodatni stimulans. Meč se igra tri dana i nikad ne znate šta može da se dogodi. Najviše strepim od Ljubičića koji je ove godine uspeo da me pobedi i koji je jednom već osvojio Dejvis kup“, istakao je Đoković.

Prvi igrač sveta u konkurenciji parova Zimonjić naglasio je da u predstojećem meču „nema favorita“.

„Zadovoljni smo što smo među osam najboljih, ali želimo da prođemo dalje. Parovi se igraju tek drugog dana i obe ekipe imaju dobre dublove. Igrao sam protiv svih igrača, pobeđivao i gubio, tako da mislim da nema favorita.“, naglasio je Zimonjić.

Srelektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da je zadovoljan prijemom u Splitu.

„Moramo da se naviknemo na dvoranu i uslove koji nas čekaju“, rekao je Obradović, koji nije želeo da otkrije ime drugog igrača: „I Troicki i Tipsarević su u dobroj formi. Odluku o tome ko će igrati donećemo kroz nekoliko dana“, rekao je Obradović.

Ostavi poruku