Посланици Народне скупштине РС разматраће на посљедњој редовној сједници у овом мандату, која почиње данас, Нацрт закона о статусу државне имовине која се налази на територији РС а под ОХР-овом је забраном располагања.

Међу тачкама предложеног дневног реда, посланици по хитном поступку треба да разматрају Приједлог закона о класификацији дјелатности и Регистру пословних субјеката по дјелатностима у РС, те измјене и допуне Закона о приватизацији државних станова, Закона о порезу на доходак и Закона о приватизацији пословних просторија, гаража и пословних зграда.

У редовној процедури посланици ће разматрати приједлоге закона о високом образовању, о школовању и стипендирању младих талената, о инспекцијама у РС, о националним парковима, о преносу права својине на капиталу РС у локалним РТВ станицама на јединице локалне самоуправе.

На дневном реду су измјене и допуне Кривичног закона, те закона о републичкој управи, о рударству, о друштвима за осигурање, о геолошким истраживањима и о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије.

У форми нацрта посланици ће разматрати законе о боравишној такси, о измјенама и допунама Закона о јавним путевима и о ветеринарству.

На дневном реду су и измјене и допуне Развојног програма РС за период од 2010. до 2012. године, Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке РС за 2008. са извјештајем независне ревизије, те годишњи извјештаји Агенције за банкарство РС, РТРС-а, Регулаторне комисије за енергетику, Омбудсмана БиХ и ВСТС-а.

Посланици у парламенту РС изјашњаваће се и о три одлуке о задужењима: према Европској унији с Меморандумом о разумијевању, према Европској инвестиционој банци за пројекат водовода и канализације и према Европској банци за обнову и развој за пројекат водовода и канализације у Бијељини.

Посланици би требало да се упознају о приватизацији државног капитала у Руднику мрког угља „Миљевина“ у Фочи.

Почетак 38. редовне сједнице заказан је за 10.00 часова.

Leave a Reply