Специјални представник ЕУ у БиХ Валентин Инцко учествоваће данас на Палама на јавној дебати „Постоји само један правац за БиХ – изградња просперитетног и демократског друштва у срцу Европе“.

Инцко ће током дебате нагласити позитиван утицај који процес интеграција у ЕУ може имати на свакодневне животе грађана, саопштено је из ОХР-а.

Посјета Палама дио је програма комуницирања с јавношћу у организацији Канцеларије специјалног представника ЕУ и девета у низу Инцкових посјета општинама у БиХ.

Дебати на Палама присуствоваће и француски амбасадор у БиХ Мариз Бернио.

Инцко ће се на Палама састати и са директором Олимпијског центра Јахорина Бранком Короманом, начелником општине Пале Слободаном Савићем, градоначелником Сарајева Алијом Бехменом и градоначелником Источног Сарајева Винком Радовановићем, како би дао подршку заједничкој кандидатури за Европски олимпијски фестивал младих 2015. године.

Инцко ће током боравка на Палама гостовати и у програму Радија отворена српска мрежа /ОСМ/, речено је раније Срни у овом медисјкој кући.

Почетак јавне дебате заказан је за 13.30 часова, а изјаве за медије предвиђене су у 13.10 часова у Хотелу „Дамис“.

Ове дебате биће одржане у десет градова БиХ, а организатори су Канцеларија специјалног представника ЕУ и Удружење ВЕСТА.

Ostavi poruku