Specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Incko učestvovaće danas na Palama na javnoj debati „Postoji samo jedan pravac za BiH – izgradnja prosperitetnog i demokratskog društva u srcu Evrope“.

Incko će tokom debate naglasiti pozitivan uticaj koji proces integracija u EU može imati na svakodnevne živote građana, saopšteno je iz OHR-a.

Posjeta Palama dio je programa komuniciranja s javnošću u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika EU i deveta u nizu Inckovih posjeta opštinama u BiH.

Debati na Palama prisustvovaće i francuski ambasador u BiH Mariz Bernio.

Incko će se na Palama sastati i sa direktorom Olimpijskog centra Jahorina Brankom Koromanom, načelnikom opštine Pale Slobodanom Savićem, gradonačelnikom Sarajeva Alijom Behmenom i gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Vinkom Radovanovićem, kako bi dao podršku zajedničkoj kandidaturi za Evropski olimpijski festival mladih 2015. godine.

Incko će tokom boravka na Palama gostovati i u programu Radija otvorena srpska mreža /OSM/, rečeno je ranije Srni u ovom medisjkoj kući.

Početak javne debate zakazan je za 13.30 časova, a izjave za medije predviđene su u 13.10 časova u Hotelu „Damis“.

Ove debate biće održane u deset gradova BiH, a organizatori su Kancelarija specijalnog predstavnika EU i Udruženje VESTA.

Ostavi poruku