SHARE

Чувена британска дугопругашица Пола Редклиф истрчала је хуманитарну трку на десет километара – у седмом месецу трудноће. Новац прикупљен у акцији одржаној у Лидсу намењен је оболелима од рака.

Истрчати десет километара и није неки проблем уколико сте професионална атлетичарка, специјализована за дуге пруге.

Британска дугопругашица Пола Редклиф је, међутим, доспела на насловне стране острвске штампе јер је истрачала десет километара дугу хуманитарну трку у Лидсу – у седмом месецу трудноће.

Пола Редклиф је трку завршила за време које је далеко од њеног светског рекорда, а последњих сто метара имала је „помоћ” своје трогодишње ћерке Ајле.

„Ово је фантастичан догађај и заиста сам се сјајно забавила. Трчим сваког дана и осећам се одлично”, каже 36-годишња атлетичарка.

Трка је одржана у част Џејн Томлинсон, оснивача фондације за помоћ оболелима од рака, која је и сама преминула од те опаке болести.

Томлинсонова је 1991. лечена од рака дојке, али се болест повратила 2000. године, са метастазама по целом телу и лекари су јој давали највише још 12 месеци живота.

Међутим, Џејн Томлинсон је у наредних шест година три пута истрчала лондонски и једном њујоршки маратон, два пута је „изгурала” триатлон и бициклом обишла Европу и Сједињене Државе.

Подвргавајући себе готово немогућим физичким изазовима, прикупила је око два милиона фунти за хуманитарну фондацију коју је основала. Умрла је 2007. године.

„Џејн Томлинсон је била невероватно инспиративна особа, која никога никада није изневерила, а ова трка одражава њену борбу и њен став према животу. Реч је о нечему веома озбиљном, али се тиме бавимо на веома позитиван начин, што причињава задовољство мноштву људи”, рекла је по завршетку трке Пола Редклиф.

SHARE

Оставите одговор