Један за другим, синглови са новог Еминемовог албума пењу се у сам врх топ листа. „Recovery“ обара рекорде, а не баш завидан успех прошлогодишњег албума обожаваоци, али и критичари као да су давно заборавили.

Седми студијски албум америчког репера Еминема у кратком року је оборио неколико рекорда. Само током прве недеље продаје разграбљено је 741.000 примерака, чиме је албум „Recovery“ (опоравак) постао најуспешније музичко издање ове године.

Такође, то је најбољи резултат неког албума од октобра 2008. године, када је албум „Black Ice“ групе „АЦ/ДЦ“ доспео на врх музичких листа са 784.000 продатих примерака.

Еминем је прошле године објавио албум „Relapse“, који се по комерцијалном успеху не може мерити са његовим овогодишњим издањем.

Упркос томе што су се делови неких нумера нашли на Интернету много пре него што је „Recovery“ доспео у радње, велики број Еминемових обожавалаца сматра да им је оригиналан диск неопходан.

Захваљујући верним фановима, ново музичко чедо музичара из Детроита његов је шести албум који се нашао на првом месту Билбордове листе најпродаванијих издања.

Иако је првобитно било најављено да ће се „Relapse 2“, како је у почетку назван следећи Еминемов албум, у продавницама наћи већ крајем 2009. године, издавачи су се ипак одлучили за одлагање.

Први сингл са „најишчекиванијег албума у 2009. години“, песма „Not Afraid“, дебитовао је на првом месту Билбордове листе.

Удруживши снаге са тамнопутом лепотицом са Барбадоса Ријаном, Еминем је 21. јуна представио песму „Love the Way You Lie“.

Готово поновивши успех првог сингла, дует је дебитовао на другој позицији исте листе, а још две песме „No Love“ и „Won’t Back Down“ иако још необјављене као синглови нашле су се на листи.

На албуму има 17 песама за које критичари прогнозирају да ће бити веома слушане, а осим Ријане, као гости се појављују и Пинк, Лил Вејн и супергрупа „Slaughterhouse“.

Ostavi poruku