Jedan za drugim, singlovi sa novog Eminemovog albuma penju se u sam vrh top lista. „Recovery“ obara rekorde, a ne baš zavidan uspeh prošlogodišnjeg albuma obožavaoci, ali i kritičari kao da su davno zaboravili.

Sedmi studijski album američkog repera Eminema u kratkom roku je oborio nekoliko rekorda. Samo tokom prve nedelje prodaje razgrabljeno je 741.000 primeraka, čime je album „Recovery“ (oporavak) postao najuspešnije muzičko izdanje ove godine.

Takođe, to je najbolji rezultat nekog albuma od oktobra 2008. godine, kada je album „Black Ice“ grupe „AC/DC“ dospeo na vrh muzičkih lista sa 784.000 prodatih primeraka.

Eminem je prošle godine objavio album „Relapse“, koji se po komercijalnom uspehu ne može meriti sa njegovim ovogodišnjim izdanjem.

Uprkos tome što su se delovi nekih numera našli na Internetu mnogo pre nego što je „Recovery“ dospeo u radnje, veliki broj Eminemovih obožavalaca smatra da im je originalan disk neophodan.

Zahvaljujući vernim fanovima, novo muzičko čedo muzičara iz Detroita njegov je šesti album koji se našao na prvom mestu Bilbordove liste najprodavanijih izdanja.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se „Relapse 2“, kako je u početku nazvan sledeći Eminemov album, u prodavnicama naći već krajem 2009. godine, izdavači su se ipak odlučili za odlaganje.

Prvi singl sa „najiščekivanijeg albuma u 2009. godini“, pesma „Not Afraid“, debitovao je na prvom mestu Bilbordove liste.

Udruživši snage sa tamnoputom lepoticom sa Barbadosa Rijanom, Eminem je 21. juna predstavio pesmu „Love the Way You Lie“.

Gotovo ponovivši uspeh prvog singla, duet je debitovao na drugoj poziciji iste liste, a još dve pesme „No Love“ i „Won’t Back Down“ iako još neobjavljene kao singlovi našle su se na listi.

Na albumu ima 17 pesama za koje kritičari prognoziraju da će biti veoma slušane, a osim Rijane, kao gosti se pojavljuju i Pink, Lil Vejn i supergrupa „Slaughterhouse“.

Ostavi poruku