SHARE

Шеф посланичке групе Самосталне либералне странке у Скупштини Косова Петар Милетић рањен јутрос испред зграде у којој живи, у северном делу Косовске Митровице. Милетић оперисан и није животно угрожен.

У северном делу Косовске Митриовице, рањен је шеф посланичке групе Самосталне либералне странке у Скупштини Косова Петар Милетић, потврдио представник КПС-а за односе с јавношћу Бесим Хоти. На Милетића је пуцано јутрос, око осам часова, испред стана у коме живи, у Улици Танаска Рајића.

На Милетића, који је и председник Конститутивног већа мањинске заједнице у кабинету Фатмира Сејдијуа, испаљено је четири хица испред зграде у којој живи.

Доктор Љубомир Јакшић, који је оперисао Милетића, рекао је да се он налази ван животне опасности и да се опоравља на Одељењу интензивне неге и додао да је, због опсежности повреде, потребно даље праћење и интензивно лечење.

“Десна бутина је погођена са два пројектила. Једна рана је улазна, а друга излазна, док је на левој бутини само једна прострелна рана. У десној бутини постоји метак који није извађен због лошег положаја, али нису повређени магистрални крвни судови и коштане структуре”, рекао је др Јакшић.

Како сазнајемо лекари још увек Милетића не квалификују као свесно лице које би дало изјаву полицији.

Болницу у којој се налази Милетић обезбеђују припадници КПС полиције.

Хоти je изјавио да је јутрошњи оружани напад на Милетића оквалификован као покушај убиства. Представник КПС-а за односе с јавношћу рекао је да Косовска полиција има опис нападача и да интензивно трага за њим.

Богдановић осудио напад

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић осудио је напад и позвао грађане у покрајини да не наседају на провокације и не одговарају на насиље, јер, како је рекао, насиље одговара само албанским сепаратистима.

Богдановић је позвао припаднике међународних мисија да, у складу са својим мандатом, што пре расветле нападе на грађане северног дела Косовске Митровице и злочинце изведу пред лице правде.

“Овај напад, као и претходни у којем је једна особа изгубила живот, а 11 рањено, изазвали су екстремисти чији је циљ да застраше грађане и спрече активности на успостављању дијалога којим би се обезбедио трајни мир на подручју јужне српске покрајине”, рекао је Богдановић.

Министар је истакао да међународне организације морају коначно да схвате да наметањем једностраних решења не могу променити реалност на Косову и Метохији, посебно због тога што су та решења против стабилности и мира и усмерена су на застрашивање српског становништва у покрајини.

“Најновији напади у Косовској Митровици упозоравају да се отворена питања морају решавати дијалогом и да изостанак разговора и форсирање погрешних решења отвара простор екстремистима”, рекао је министар за Косово и Метохију.

Либерално-демократска партија затражила је данас откривање починилаца и организатора напада на Петра Милетића и упозорила да је безбедност у северном делу Косовске Митровице тиме додатно угрожена.

“Безбедност у северном делу Косовске Митровице је веома угрожена, нарочито после данашњег рањавања Милетића. Тражимо да се починиоци и организатори одмах идентификују, приведу и казне, а од званичника у Београду да коначно промене политику према Косову”, навео је ЛДП у саопштењу.

SHARE

Оставите одговор